http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

DIGITALNI DISTRIBUTERI ZBUNJENI

Novi EU zakon omogućuje prodaju "rabljenih" digitalnih kopija

Steam Logo
Novosti iz EU-a mogle bi ozbiljno podrmati svijet digitalne distribucije

Svi znamo kako je digitalna distribucija već općenito prihvaćen način nabave softvera. Međutim, što ako EU u čitavu stvar novim zakonom ubaci koncept preprodaje digitalnog vlasništva. Ovime bi korisnik nakon što završi igru ili je se zasiti, mogao istu prodati drugom igraču. Iako je sama ideja relativno jednostavna, mnogi online servisi poput Origina i Steama mogli bi s time imati ozbiljnih problema.

 

Što se dešava sa jedinstvenim serijskim kodom? Ako se mijenja (a zbog postojećih zakona on se MORA mijenjati), onda korisnik de facto za manju cijenu može preprodati "potpuno novi" proizvod. Da stvari budu još gore, niska cijena na već čuvenim popustima mogla bi biti ugrožena s obzirom da bi korisnik mogao kupiti igru po radikalno sniženoj cijeni, te ju prodati nekome drugome po punoj. Razvoj situacije slijedi.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije