http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

NAVLAKUŠA ILI DOBRA PRILIKA

Steam vadi aševe iz rukava

Steam Logo
Datum objave:
19.07.2012 10:39
Autor: Darko Smokrović
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Komentiraj
Prodaja starih konzolaških naslova za Steamove poklon kartice

Kako i sami vjerojatno znate prodaja konzolaških igara godinama baca u drugi plan PC verzije, međutim tome se pokušava oduprijeti Valve-ova platforma za digitalnu distiribuciju PC igara. Naime, uz veliku ljetnu rasprodaju raznih naslova Valve-ovci su napravili vrlo inovativan marketinški trik. Od 12. Do 23. srpnja kupci bilo koje konzolaške igre u američkim dučanima GAMESTOP mogu odigrane naslove zamjeniti za Steam-ove poklon kartice. Pri razmjeni prodane igre za poklon karticu na njenu vrijednost kupcima se pridodaje 30% na virtualnoj košarici raspoloživoj za kupnju digitalnih naslova.

 

 

shopping madness

 

Problem u čitavoj situaciji čini prekid kupoprodajnog lanca u kojem su brojni igrači kupovinom Steam-ovih naslova spriječeni dalje razmjenjivati igre. Međutim ako gledamo iz perspektive globalne prodaje PC igara smatramo kako su Gamestop i Valve napravili vraški dobar poslovni potez koji će im sa sigurnošću pridonjeti nove klijente i deblji novčanik.

 

 

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije