http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

VIŠE OD 300 MILIJUNA U TRI MJESECA

Sony se oporavlja, ali i dalje trpi ogromne gubitke

sony
Sony je već godinama u financijskom padu, i to silovitom. Ipak, dolaskom Kazua Hiraia na mjesto predsjednika tvrtke Sony je krenuo u restrukturiranje i ono već pokazuje svoje rezultate iako japanski gigant i dalje trpi pozamašne financijske gubitke

U trećem fiskalnom kvartalu prošle godine koji je trajao od listopada do prosinca 2011. godine Sony je izgubio 2,03 milijarde američkih dolara. Već tu bilo je itekako evidentno da se Sony nalazi u najvećoj financijskoj krizi od svog osnutka. Ipak, na mjesto predsjednika tvrtke doveden je Kazuo Hirai, dotad predsjednik Sony Computer Entertainmenta, te odmah najavio značajne reforme. One su očito uredile plodom jer Sony je u prethodnom fiskalnom kvartalu koji je trajao od travnja do srpnja ove godine zabilježio znatno manje gubitke no što je to bilo prošle godine. Naime, Sony je u protekla tri mjeseca poslovao s gubitkom od 312 milijuna dolara. Dakako, ne radi se ni u kojem slučaju o dobrim vijestima, no ovo je značajno lakše podnijeti no gubitak od dvije milijarde dolara.

 

Službeno stajalište Sonyja je da je ovaj gubitak prouzročen svjetskom ekonomskom krizom, prejakim japanskim jenom u odnosu na američki dolar te značajnim padom prodaje PSP-a i PS Vite. Prodaja PlayStationa 3 u očekivanim je okvirima, a tako bi i trebalo biti u budućnosti, dok su očekivanja za PSP i PS Vitu za budućnost značajno smanjena.

 

Na kraju ipak treba znati da uspjeh PlayStation odjela ne može spasiti Sony jer radi se o odjelu koji je tek treći po zaradi i veličini unutar korporacije.

 

Sve o temi:

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije