http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

SOURCE 2

Valve radi na novom Source engineu?!

portal2run_1
Valve je nedavno objavio Source Filmmaker, besplatni softver pomoću kojega se mogu 'snimati' filmovi unutar Source enginea, a upravo unutar koda tog softvera pronađene su linije koje upućuju na postojanje Source 2 enginea

Valvetime.net objavio je pojedinačne kodove iz Source Filmmakera koji ukazuju na postojanje Source 2 enginea koji bi sada trebao biti u razvoju. Prvi Source engine na tržištu se pojavio 2004. godine, a prve igre koje su ga koristile bile su Half-Life 2, Counter Strike: Source te fenomenalni i problematični RPG Vampire: The Masquerade – Bloodlines.

 

Kasnije Valveove igre također koriste Source, kao i prošlogodišnji Portal 2, no radi se o značajno nadograđenim verzijama.

 

Kada se bolje promisli, razvoj novog Source enginea itekako ima smisla. Konzole sljedeće generacije sve su bliže, a Source je star gotovo osam godina. Planira li Valve primjerice razvoj nove igre Half-Life, onda im za to treba i novi engine jer svaka HL igre dosad predstavljala je svojevrsnu (r)evoluciju FPS žanra. Ipak, valja podsjetiti i na to da Valve još nije zaokružio Half-Life 2 priču jer je objavio tek dvije od tri ekspanzije (epizode) za nj.

 

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije