http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

RAT ZA RESURSE

Minecraftov eksperiment završio katastrofom

Minecraft eksperiment
Zanimljivi dvomjesečni projekt Minecrafta pretvorio je virtualni svijet u ogoljenu stijenu

Nedavni dvomjesečni eksperiment proveden u zatvorenoj mapi za Minecraft završio je, recimo to tako, dosta loše. Smješten u konstruirani zatvoreni svijet veličine 350x350 polja, ovaj pokusni teren trebao je pokazati ljudsku prirodu u sustavu s ograničenim resursima. Rezultat je bio poprilično očekivan... ako ste mizantrop. Trideset igrača koji su počeli igrati mapu nakon relativno malo vremena čitavu su stvar pretvorili u ogoljeni kamen. Bitka za resurse uzrokovala je globalnu devastaciju, podjelu u frakcije i neprekidno ratovanje.

 

 

http://www.minecraftforum.net

Bezobzirna eksploatacija resursa dovela je do strahovitih razlika u visinama terena. Naime, skoro svaki milimetar mape bio je raskopan

 

Eksperiment je završio u stadiju gdje je većina površine mape ostala ogoljena. Resurse niste mogli pronaći nigdje, a gdje su igrači doslovce radili blatne kolibe kako bi preživjeli noć. Kao što znate, naime, noć u Minecraftu najčešće je krcata prijateljski nastrojenim zombijima, divovskim paucima i sličnim milinama. Sve u svemu, pitanje koje je autor eksperimenta postavio je da li bi ti isti igrači pribjegli ovakvoj beskrupuloznoj eksploataciji mape da resursi nisu bili ograničeni. Bi li se sve ponovno na kraju svelo na podjelu na frakcije i neizbježno ratovanje? Procijenite sami pogledavši detaljniji opis ovog zanimljivog eksperimenta na Minecraftovim forumima.

 

Sve o temi:
PC

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije