http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

TUŽAN KRAJ ZA TVORCE WIPEOUTA

Sony zatvara Studio Liverpool

Wipeout
Tvorac čuvenog serijala Wipeout, čini se, odlazi u povijest

Ako ste ikada imali Playstation kontroler u ruci, vjerojatno ste zaigrali i Wipeout. Ova futuristička utrka uveseljavala je čitave generacije gejmera sve od početka prošlog desetljeća te je neupitno postavila nekoliko standarda po pitanju dizajna i samog identiteta koje upečatljiva franšiza mora imati (Wipeoutov jedinstveni minimalistički vizualni stil i privrženost kulturi elektroničke glazbe općenito su poznati). Prvu vijest o zatvaranju studija tweetao je Sonyjev glavni dizajner zvuka te za sada nije službeno potvrđena.

 

 

'Danas je kraj jedne ere za Studio Liverpool. Bila je čast biti dio te ere.'

 

Studio Liverpool prošao je kroz veliku količinu restrukturiranja 2010. tijekom Sonyjevog 'prioritiziranja projekata'. To je, na žalost, rezultiralo zatvaranjem mnogih projekata te s nekoliko otkaza unutar firme. Do danas je potvrđeno kako je Studio Liverpool radio na dva Playstation 4 naslova od kojih je jedan (očekivano) bio i novi Wipeout. Sony planira prekinuti sve Liverpoolove projekte, dok se nada kako će ljude zatečene zatvaranjem studija relocirati na druga radna mjesta.

 

Ovo je doista tužan kraj jedne ere. Zbogom, Psygnosis...

 

R.I.P.

 

 

Dodatak: Sony je neposredno nakon izdavanja ove vijesti službeno potvrdio kraj Studija Liverpool.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije