http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

"A BIG DEAL"

Igre na Kickstarteru sakupile preko 50 milijuna dolara

Tim-Schafer-negotiates
Najpoznatiji svjetski site za on-line investicije bilježi fenomenalne rezultate zbog - videoigara

Sudeći prema nedavnoj izjavi Kickstarterovih šefova, video igre su od svih projekata dostupnih na siteu ispale - najveći magnet za investitore. Od skromnog i sarkastičnog Tima Schafera (koji je sa Double Fineom pokrenuo čitavu gaming kickstarter ludnicu), preko Al Lowea sa Leisure Suit Larryem, sve do Brian Fargoa i njegovog tri milijuna teškog Wastelanda 2 - gaming je na Kickstarter.com-u postao velika stvar. Toliko velika da je u usporedbi sa 2011. gdje je u igre uloženo oko tri milijuna dolara 2012. pravi kapitalac sa trenutnih 50 milijuna uloženih u sve tamošnje gaming projekte.

 

Yup...radi se i na ovome... :D

 

 

Drugi po redu po popularnosti su filmovi sa 42 milijuna dolara, dizajn sa 40, glazba sa 25 i tehnologija sa 15. Ove brojke su, kao što smo već rekli, uglavnom ovdje zbog velikog publiciteta Double Fine Adventurea koji je u prva 24 sata uspio sakupiti milijun dolara donacija. Nakon ovoga krenula je lavina čiji rezultat gledamo na trenutnom financijskom izvješću čuvenog sitea. Ovo samo potvrđuje kako dobar publicitet, Tim Schafer i HRPA fanova dobrog starog gaminga mogu promijeniti gaming svijet. Svaka im čast!

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije