http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

NOVA GENERACIJA GRAFIKE

PS4 i Xbox720 dostići će standard "Avatara"

avatar-james-cameron-4122797pxiva
Ako ste se pitali kako će igre izgledati za par godina, vjerojatno ste to već vidjeli - u filmovima

Neki od nas sjećaju se kao da je bilo jučer - nova generacija konzola unjela je kompletno renoviran način na koji gameri gledaju grafiku. Novi naslovi dogurali su standarde na kompletno drugu razinu. I tako danas, u vrijeme kada proizvođači konzola već govore o novim generacijama svojih uređaja polako razmišljamo o tome kako će izledati budućnost.

 

Next gen...

 

Pa, prema riječima suosnivača Geometricsa dr. Chrisa Dorana - iduća generacija konzola mogla bi imati shadere i grafiku kakvu smo vidjeli u James Cameronovom megahitu Avatar. Geometricsi su autori middleware lighting enginea Elnighten - korištenog u Battlefieldu 3 i Need for Speed: The Run. Jedini inhibitor radikalnog napretka trenutno je hardver. Međutim, čak i proizvođači hardvera tvrde kako će iduća generacija konzola bez problema moći postići grafičke pothvate o kojima trenutni gameri mogu samo sanjati. AMD, konkretno, stoji uz Geometrics po pitanju predikcija.

 

Paaaam...fensi

 

Jedino što nas kopka je, doduše, to koliko će proizvodnja fotorealističkih super-igara koštati. Cijena softvera jamačno će "scaleati" zajedno sa kvalitetom grafike. Više razlučivosti tekstura tražiti će nove medije sa većim kapacitetom. U konačnici, novi val fotorealističnih "avatarolikih" naslova donjeti će više od povišenja standarda u gamingu. Bitno će biti napraviti sustav izrade naslova koji uz manje truda postiže bolje rezultate. To će se, nadamo se, odraziti na najbitniji dio priče a to je - cijena koju plaćamo kako bismo te igre uopće i zaigrali.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije