http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

JOŠ JEDAN POSRNULI MMO

The Secret World podbacio, Funcom otpustio više od polovice zaposlenika

tsw
The Secret World, jedan od najperspektivnijih MMO naslova ove godine nije uspio polučiti komercijalni uspjeh, unatoč relativno pozitivnim kritikama i dojmovima

The Secret World prodan je u tek nešto više od 200.000 primjeraka, a to je za jedan MMO vrlo, vrlo malo. Tim više što igrači kupljeni proizvod moraju nastaviti plaćati kroz mjesečnu naknadu, a broj pretplanika obično pada već nekoliko tjedana po izlasku većine MMO-a. Nažalost, publika nije prepoznala Funcomovu ambiciju da ponudi MMO koji je drugačiji, kako settingom tako i mehanikom.

 

Zbog svega toga Funcom je bio prisiljen otpustiti čak 50% svih zaposlenika, a nedavno je bez posla ostao i Martin Bruusgaard, lead designer na igri.

 

Ipak, Funcom objašnjava da se radi o racionalizaciji troškova i kako će novi sadržaji za igru nastaviti dolaziti na mjesečnoj bazi, no veliko je pitanje koliko The Secret World može izdržati prije prelaska na free-to-play model i koliko može izdržati – uopće.

 

Drugi po redu mjesečni sadržaj postati će dostupan za samo nekoliko dana;

 

 

Dakako, utjecaj na ovako porazne rezultate ima i vrlo skori izlazak 'Mists of Pandaria' ekspanzije za World of Warcraft te izlazak Guild Warsa 2 koji zasad kupi izvrsne dojmove.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije