http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GAMEADICTION NORWAY

Norveška organizacija u borbi je s ovisnošću o igrama

wow
Nekolicina stručnjaka i roditelja iz Norveške predložila je metodu za rješavanje ozbiljnih slučajeva ovisnosti o igrama

Iako se ovdje o ovisnosti o igrama priča površno ili iz najčešće poluinformiranog kuta, u Norveškoj su stvari pomaknute za jedan stupanj prema gore. Konkretno, roditelji čija su djeca ovisna o videoigrama pomoć traže u Gameadiction Norway, organizaciji koja problem pretjeranog igranja računala rješava na potpuno nov način.

 

Nakon čitanja članka u kojemu dječak koji World of Warcraft igra 16 sati dnevno kontemplira o samoubojstvu ili prestanku igranja, doista vam nije svejedno. Na sreću, izabrao je prestanak igranja, što, iskreno, nije nimalo lak zadatak. Gore spomenuta organizacija pronašla je sistematičan način kako djecu potaknuti da se odmaraju te da paze koliko vremena provode za računalom. Da bude jasno, ovdje ne govorimo o klasičnom gejmeru koji sat ili dva dnevno provede igrajući se za računalom. Ovdje govorimo o ozbiljnim slučajevima koji skoro čitav dan igraju igre I NE MOGU PRESTATI.

 

Tehnike poput implementacije gameplay elemenata koji vam sugeriraju da malo pauzirate s igranjem ili točno definirane tablice koliko bi se prosječan igrač smio igrati nude potencijalno rješenje problema. Iskreno, drago nam je vidjeti kako se pojavila organizacija koja se na ovaj način koncentrirala na problematiku ovisnosti o igrama. Ona tematici prilazi iz vrlo studioznog i prijateljskog kuta... za razliku od nekih lokalnih koje doslovce pribijaju igre na križ umjesto da pitaju roditelje koliko se ONI zapravo bave svojom djecom.

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije