http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

SILE PRAVDE

Microsoft kreće u borbu protiv ilegalne distribucije Haloa 4

Halo 4
Sudeći prema količini prašine, par PR katastrofa i ilegalnom "pre-releaseu" nadolazećeg Haloa 4, nije ni čudo kojim mjerama je Microsoft spreman pribjeći kako bi stvar sveo pod kontrolu

Sjećate se kada su Microsoftovci spomenuli kako igranje Haloa 4 prije službenog dana izlaska u pravilu nije luda ideja? Sjećate li se kako su na lijep način spomenuli svim korisnicima da je najbolje ne pokretati ilegalnu kopiju koja je prije oko tjedan dana počela cirkulirati po piratskim sajtovima i torentima? Pa, nemojte reći da vas nismo upozorili. Od jučer se, naime, počelo sa bannanjem svih korisnika koji su pokrenuli igru u multiplayeru. I to ne privremenim bannanjem nego trajnim izgnanstvom sa Xbox Livea. Kako bi zasladili čitav deal, Microsoftovci su unajmili eskadrile naoštrenih odvjetnika koji će, pretpostavljamo, sa zadovoljstvom i financijski opteretiti nesretnike koji su po četvrti put za redom odlučili gledati Master Chiefa prije svih ostalih.

 

Brššš PAU jeate BAAAAM ovo JEDVA ČEKAM IGRAT ISSSSS

 

 

Halo 4 je, kao što vjerojatno znate, procurio u obliku ilegalnog ISOa, kao i čitavog niza Bootleg kopija. Kako je itko došao do kopije novog MSovog blockbustera, nije nam do kraja jasno. Međutim, trenutno to nije niti toliko bitno, s obzirom da je igra toliko raširena da njenu ilegalnu distribuciju malo tko može zaustaviti. Sve u svemu, ako ste dovoljno blentavi da pokrećete igrin multiplayer mjesec dana prije službenog releasea, usudio bih se reći da ste čitavu pravnu govnariju i sami zaslužili. Microsoft je prema posljednjoj službenoj izjavi dosta nabrušen na procurene kopije, te ne sumnjamo kako će posljedice posjedovanja istih u njihovim očima ispasti dosta negativne...čemu svjedoči i gore spomenuta pravna inicijativa.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije