http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

DISHONORED

Kako je Edinburgh postao Dunwall

Dishonored
Inspiracija za glavni grad u čuvenom FPSu Dishonred ne dolazi iz Londona...

Autori Bethesdinog novog hita Dishonored i dalje pobiru nizove i nizove hvalospjeva za zasluženi uspjeh dotične igre. Međutim, odakle im je došla inspiracija za grad u kojem se igra odvija? Mnogi gameri će automatski zaključiti kako je grad u glavnoj ulozi steampunk kopija Londona, što začudo, nije istina. Autori igre su stjecajem okolnosti svoju pažnju usmjerili prema Edinburghu, glavnom gradu Škotske, piše Daily Record.

 

 

Dunwall liči na ovo, zar ne? :D

 

 

Razloga ovog poteza ima više. No prvi je manjak autentičnih viktorijanskih ulica. Drugi svjetski rat učinio je svoje, te London ostavio sa jako malo autentične stare arhitekture. Jasno, tu su i dalje dvorci, muzeji i slično - no ulice su se kompletno reformirale. Edinburgh je imao sreću "preživjeti" strahote prošlog stoljeća sa relativno malo štete, no to nije bio glavni razlog zbog kojeg su ga kreativci iz Arkanea izabrali. Glavni razlog su, zamislite, video snimke biciklista-kaskadera koji je u dotičnom gradu snimio jedan od svojih nastupa. Sebastien Mitton, jedan od autora Dishonoreda htio je snimiti London, no nakon pregledavanja gore spomenutih akrobacija čuvenog Dannya MacAskilla se jednostavno zaljubio u Edinburgh.

 

 

Video koji je sve započeo...

 

 

Četverodnevno putovanje u glavni škotski grad rezultiralo je sa preko 3000 fotografija, kao i Dunwallom kakvog smo imali priliku upoznati u čuvenom Dishonoredu. Štoviše, neki škoti neće samo prepoznati samo karakteristike svog grada, već i nekolicinu njegovih zgrada. Dunwall je krcat znamenitostima koje povlače zapanjujuću paralelu sa pravim zgradama koje možete pronaći tijekom posjete Edinburghu. Kreativci iza Dishonreda tvrde kako arhitektura grada, kao i njegove ulice kombiniraju široke ceste sa malim uličicama, što je apsolutno idealno za dizajn čuvenog stealth fpsa. Bilo kako bilo, prekrasno je vidjeti kako je čak i glavni grad jedne od Gamereportu najomiljenijih igara imao svoju autentičnu priču.

 

...i onda smo dobili ovo.. :)

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije