http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

SVIMA JE DOSTA?

Autor Mafie: "Dead Space 3 se neće nikome svidjeti"

ds3
Još jedan developer odlučio je prigovoriti na trenutno stanje u gamingu

Sjećate li se što smo napisali prije nekoliko tjedana? Kako se gaming industrija zatvara u nišu prodaje jednih te istih proizvoda publici koja će ih skoro sigurno kupiti. Kako to uzrokuje izumiranje "manje popularnih" žanrova na račun visokobudžetnih FPS-ova i pokojeg loše orkestriranog JAP-RPGa? Pa, dizajner Mafija serijala dijeli naše mišljenje.

 

ooooohoho, kak će ovo bit super... :3

 

 

U nedavnom intervjuu, Daniel Vávra, čovjek iza drugog nastavka kultnog akcijskog sandboxa tvrdi više manje isto što smo spomenuli u nizu naših tekstova - žanrovi se homogeniziraju, sve što se isplati liči na sve ostalo što se isplati, a indie gaming je u većini slučajeva sveden na online distributivne servise. Igra koju je Daniel najviše primio na zub nadolazeći je Dead Space 3. Prema njemu, "veliko" nije nužno "bolje". Dead Space 3 je savršen primjer naslova koji je zbog "vau trenutaka" postao nešto što na kraju nitko neće htjeti igrati.

 

U jednom trenu bili smo sigurni da gledamo Gears of War trailer...

 

 

Nadalje, igra je adaptirana široj publici do apsolutno krajnjih granica: jedna od dotičnih je ubacivanje kooperativnog moda zbog toga jer su prijašnji nastavci bili "prestrašni za neke". Sve u svemu, Vávrino prigovaranje na kraju se svodi na to kako "nezavisni developeri trebaju pokazati kako se može raditi nove i interesantne igre". Slažemo se do neke mjere s time, iako realno - više manje svima, pa i velikim distributerima, to je jasno već dosta dugo vremena. Jedini problem je što se vlak s novcima jako teško prebacuje na drugi kolosjek, a jedini isplativi kolosjek je onaj kojim je prošlo prijašnjih dvadeset dobro prodanih nastavaka.

 

Danielova prošla igra...

 

 

Daniel Vavra trenutno surađuje sa Warhorse Studios na srednjevjekovnom open-world RPGu.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije