http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

AKTUALNA GENERACIJA PREDUGA

Ubisoft: 'Nadamo se da će next-gen trajati kraće'

ubisoft
Yves Guillemot, izvršni direktor Ubisofta priznao je da aktualna generacija konzola traje predugo i izrazio nadu da će sljedeća biti kraćega vijeka

Iza Ubisofta zaista je izvrsna godina; nedavno su izdali Assassin's Creed 3 koji ipak nije naišao na opće oduševljenje, no zato je u priču upao Far Cry 3 koji, pomalo neočekivano, prima samo hvalospjeve i to zbog - singleplayera. Ovi dana na policama se pojavila i ZombiU, ekskluziva za novu Nintendovu konzolu koja na najbolji mogući način iskorištava njen potencijal, tj. novi kontroler.

 

U produkciji je trenutno novi Splinter Cell pod imenom 'Blacklist' koji zasad ne obećaj mnogo ali i Watch Dogs koji izgleda kao next-gen naslov koji bi mogao dobrano prodrmati scenu.

 

Povrh svega Ubisoft je krenuo u realizaciju filmskih projekata Assassin's Creeda i Splinter Cella. U prvome je glavna uloga dodijeljena Michaelu Fassbenderu a u drugome Tomu Hardyju, fantastičnim glumcima koji tek trebaju ostvariti svoje najbolje uloge.

 

No, iako možda nama sve izgleda ružičasto, Yves Guillemot u intervjuu za Polygon iznio razmišljanje kako je industrija trenutno u vrlo problematičnoj situaciji i to zbog toga što su PlayStation 3 i Xbox 360 već predugo aktualna generacija.

 

 

'Znate, mi u industriji bili smo naviknuti mijenjati hardver svakih pet godina. Trenutno se nalazimo u sedmoj godini otkako se na tržištu pojavio Xbox 360. Sada trebamo nove konzole. Pri kraju životnog ciklusa svake konzole pojavljuje se manje novih franšiza i to šteti industriji. Zbog toga se nadam da će sljedeća generacija trajati kraće.' – jasan je Guillemot – Tranzicije između generacije su najbolje doba za riskiranje i isprobavanje drugačijih i novih stvari. Kada je konzola vani dugo vremena, ne riskirate jer kada to na kraju i bude dobro, često nije komercijalno uspješno.', zaključio je izvršni direktor Ubisofta.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije