http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

XBOX TV

Microsoft planira dvije verzije nove Xbox konzole

xbox
Prema najnovijim glasinama Microsoft navodno planira sljedeće godine na tržište izbaciti čak dvije potpuno različite verzije sljedeće Xbox konzole

Microsoft nikada nije službeno najavio rad na novoj konzoli, no iz prilično se pouzdanih izvora (pojedini razvojni studiji koji sudjeluju u razvojnom procesu) zna da je sljedeći Xbox već neko vrijeme u razvojnoj fazi i to pod kodnim imenom 'Durango'.

 

Na kraju krajeva, Xbox 360 ušao je u svoju sedmu godinu i Microsoft će napraviti smrtnu grešku ne izbaci li na tržište sljedeće godine novu konzolu, iako se ona, baš kao i PlayStation 3, još uvijek 'drži' neočekivano dobro.

 

Prema najnovijim glasinama koje prenosi pouzdani TheVerge, Microsoft navodno planira čak dvije verzije sljedeće Xbox konzole. Jedna od njih biti će klasična konzola namijenjena hardcore gamingu dok bi druga bila bliže nekakvom sustavu za zabavu nego gamingu. 'Xbox TV', kako se zasad nazivu tu drugu verziju konzole bio bi pogonjem Windows 8 operativnim sustavom i na njemu bi se mogle igrati samo slabije, 'casual' igre. Naravno, naglasak bi tu bio na televiziji, glazbi i surfanju. Na taj bi se način Xbox približio širim masama koje gaming zapravo uopće ne zanima, što je na neki način kroz godine postignuto i s 360-icom koju danas gotovo 50% vlasnika ne koristi za gaming već za gledanje televizije i korištenje multimedijalnih sadržaja općenito.

 

Naravno, najavljuje se i povezivost s kućnim računalom, ali i smartphoneovima temeljenim na Windows Phone 8 OS-u, a prema nekim glasinama Microsoft upravo radi i na razvoju Xbox Surface tableta.

 

Prema tim istim glasinama, obje konzole biti će najavljene sredinom godine, i možemo pretpostaviti da će se to dogoditi uoči E3-a, a konzola će onda na tržištu biti nešto prije blagdana krajem godine.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije