http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

IZNENAĐENI U MICROSOFTU

Crni petak: Xbox 360 prodajom nadmašio novu Nintendovu konzolu

original
Datum objave:
28.11.2012 10:31
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Izlazak nove Nintendove konzole Wii U poklopio se s tzv. 'crnim petkom', no čak i na iznenađenje samoga Microsofta, Xbox 360 prodan je u više primjeraka no Wii U

'Crni petak' iliti 'Black Friday' tradicionalni je dan u kojemu se diljem SAD-a organiziraju vrtoglava sniženja na tehnologiju. Slučajno ili ne, nekoliko dana prije toga na tržištu se pojavila i nova Nintendova konzola Wii U koja je u prvih nekoliko dana prodana u 400.000 primjeraka. Na opće iznenađenje, Microsoft je samo u jednom danu uspio prodati 750.000 primjeraka konzole Xbox 360.

 

Radi se, dakako, o prodaji ostvarenoj na teritoriju SAD-a jer Wii U će se u ostatku svijeta, pa i u Europi na tržištu pojaviti u petak. Naravno, Xbox 360 jest jeftinija konzola koja u SAD-u trenutno stoji 210 američkih dolara, dok najjeftinija verzija Wii U-a stoji 340 dolara. Nintendo je u promociju nove konzole uložio velik novac i za očekivati je bilo da će ona biti prodana u značajno većim količinama, dok Microsoft, prema vlastitom priznanju, nije očekivao ni približno ovoliko veliku prodaju Xboxa 360.

 

Prema podacima iz rujna 2012. godine, Xbox 360 prodan je u 70 milijuna primjeraka, a isto toliko na leđima ima i PlayStation 3 koji je nakon šest godina konačno uhvatio korak što se komercijalnog uspjeha tiče.

 

Nažalost, nije poznato koliko je primjeraka PS3 Sony uspio prodati na 'crni petak', no Nintendo je uspio prodati i 250.000 primjeraka 3DS konzole te 270.000 primjeraka DS handhelda.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije