http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

PC ZA DNEVNU SOBU

Službeno: Valve radi na novoj konzoli

steambox
Datum objave:
10.12.2012 13:21
Autor: Damir Rukavina
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Čini se kako glasine o novoj Valve konzoli ipak postaju konkretna stvarnost

Gabe Newell, šef legendarne firme Valve u nedavnom je intervjuu objavio vijest koju su mnogi već neko dulje vrijeme naslućivali. Ono što je bila špekulacija, od jučer je konkretna stvarnost: Valve radi na novoj konzoli. Njihov prvi korak bio je prošlotjedni release Steam Big Picture moda za njihov popularni on-line dućan Steam, a budućnost će biti, kako oni tvrde, kompletna integracija PC gaminga u tržište dominirano konzolama.


Da pojasnimo, Valveova nadolazeća platforma je u svojoj jezgri punokrvni PC. Međutim, njezin development kit, kao i softversko okruženje biti će zatvorenog tipa (kao što je i ono kod Xboxa i Ps-a) Ovo će developerima, tvrdi Newell, omogućiti da uvide ovu novu platformu kao puno veći potencijal po pitanju gaminga, nego što bi laik pretpostavio.


Drugim riječima, Valve radi na konkurentu za kralja sljedeće generacije koji je u svojoj jezgri PC račinalo, koje koristi next-gen hardware, te je spreman za bacanje u koštac sa Xboxom 720 i Playstationom 4.

"Ono čemu se nadam je da će developeri shvatiti kako su PC računala za njih jedno bolje okružje. Razlog ovomu je da neće morati postavljati pitanja poput "zbog čega su svi moji prijatelji u dnevnoj sobi, zbog čega su izvori videa u mojoj sobi različiti od svih ostalih. U neku ruku, pokušati ćemo ujediniti ova okružja."

 


Tralier za Valve Big Picture

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije