http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

IPAK NIJE FREE-TO-PLAY

The Secret World od sada više nema (obaveznu) pretplatu

tsw
Datum objave:
13.12.2012 12:19
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Još prije nekoliko mjeseci autori The Secret Worlda uvjeravali su nas da još neko vrijeme ne misle odbaciti pretplatu, no to se sada ipak na neki način dogodilo

Sredinom godine na tržištu se pojavio The Secret World, MMO koji se napokon izdvajao od fantasy gomile jer je objedinjavao putovanje kroz vrijeme, daleku prošlost i budućnost. Bile su tu i mnoge hvalevrijedne inovacije, no, nažalost, igrači to nisu prepoznali.

 


The Secret World danas igra tek nešto više od 50.000 igrača.
Igra je prodana u vrlo malo primjeraka, tek nešto više od 200.000, a već kroz mjesec dana igru je igralo još manje ljudi. Danas je igra, prema nekim procjenama, između 50 i 75 tisuća igrača. Funcom je zbog toga otpustio gotovo polovicu ljudi, ali i obećao da će nastaviti izbacivati sadržaje za igru u sljedećih sedam godina. Također, najavljeno je da se ove godine ne misle odreći pretplate unatoč malom broju igrača.

 

No, obećanja su tu da se krše pa tako The Secred World od danas više nema pretplatu. Ipak, nije izvršen potpuni prijelaz na free-to-play. Stvari stoje ovako – jedino što odsad obavezno morate platiti je sama igra. A ona trenutno na Steamu stoji razumnih 30 Eura.

 

Nakon toga više ništa nije obavezno. Naime, Funcom će od siječnja početi izbacivati mjesečne updateove koje će moći koristiti samo oni koji će nastaviti s plaćanjem pretplate u visini od 15 Eura. Ukoliko pak ne želite plaćati pretplatu, a registrirate se još ovoga mjeseca, prvi paket (u siječnju) biti će vam besplatan. Sve ostale nećete moći konzumirati, ali (!) Funcom će na mjesečnoj pazi izbacivati i nešto manje updateove za sve koji nisu voljni plaćati pretplatu.

 

Osim što će pretplata donositi mjesečne updateove, ona će vam dati pristup Time Acceleratoru, uređaju koji može udvostručiti sav experience prikupljen u posljednjih sat vremena, a može se koristiti svakih 16 sati. Nadalje, pretplatom dobivate i Bonus Pointove u vrijednosti 10 Eura koje možete potrošiti u In-Game Storeu. Početkom svakoga mjeseca pretplatnici će dobiti i poklon (tzv. 'mystery gift', OMG!) te 10% popusta na sve u Storeu.

 

Svi oni koji pak uzmu doživotno članstvo dobivaju sve gore navedeno i 20% popusta u Storeu. Doživotno članstvo stoji oko 200$ što je zapravo prilično isplativo s obzirom na visinu mjesečne pretplate.

 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije