http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

SVE IGRE I DALJE U PRODUKCIJI

THQ proglasio bankrot ali i pronašao kupca

thq_logo_cmyk_jpg_jpgcopy
Datum objave:
20.12.2012 10:48
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Najnovije vijesti iz broda koji tone zvanog 'THQ' loše su ali - s dobrim završetkom, barem zasad

Već više od godinu dana poznato je da je THQ pred financijskim slomom. Da je naizbježan kraj sve bliže pokazala je i THQ-ova ponuda na Humble Indie Bundleu putem kojega su igrači za tek nekoliko kuna mogli dobiti čak devet THQ-ovih hitova u vrijednosti od 280 Eura (!!).

 

To je samo privremeno podiglo vrijednost dionica THQ-a. Nažalost, THQ je prije nekoliko sati objavio bankrot, ali i kupnju. Naime, tvrtku će preuzeti Clearlake Capital Group po cijeni od 60 milijuna američki dolara. Ta sredstva očuvati će sva četiri studija, sva radna mjesta ali i sve igre u razvoju. Pri tome mislimo na Company of Heroes 2, Metro: Last Light, South Park: The Stick of Truth i novi Saints Row.

 

'Proglašenje bankrota i prodaja tvrtke neophodni su koraci u transformaciji THQ-a i pozicioniranju tvrtke u budućnosti.' – izjavio je Brian Farrell, izvršni direktor THQ-a – Zahvali smo svim zaposlenicima i partnerima koji su radili s nama kroz ovu transformaciju. Zadovoljni smo jer smo privukli snažnog financijskog partnera i nadamo se da će prodaja proći bezbolno kako bi cijeli proces prošao što bolje.'

 

THQ je dakle umro, al' je živ - kao što reče protagonist u domaćem filmu 'Kad mrtvi zapjevaju'. Igre iza kojih stoji THQ i koje se tek trebaju pojaviti na tržištu zaista obećavaju.

 

 

Zahvaljujemo čitatelju Nini Plevnjaku što nas je usmjerio na ovu informaciju.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije