http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

NEXT GEN

Kada očekivati novi Playstation i Xbox?

Xbox720_large
Datum objave:
07.01.2013 14:01
Autor: Damir Rukavina
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Sony i Microsoft pripremaju se za veliku utrku gaming platformi sljedeće generacije

Početak je 2013, godine od koje se jako puno očekuje po pitanju gaminga. Da, jasno, imamo mnogo toga što još nismo odigrali u 2012, međutim futurizam je oduvijek bio in, a novi gadgeti i platforme stalna su tematika u krugovima ljubitelja digitalne zabave. Upravo zbog toga najava novog Xboxa na službenoj Microsoftovoj stranici nije uzrokovala negativnu reakciju. Dapače, odbrojavanje do ovogodišnjeg E3-a očito je pretkazanje nečeg velikog. Naime, čisto sumnjamo kako Microsoft ove godine planira objaviti novu generaciju Kinecta, što otprilike ostavlja jednu opciju kojoj se, budimo realni, svi fanovi tehnologije jako raduju. Xbox 720, Microsoftov pretendent za najbolju konzolu sljedeće generacije trebao bi, prema našim procjenama i gore navedenim dokazima, biti prezentiran na ovogodišnjem E3-u. E3 bi se trebao odvijati od 11. do 13. lipnja ove godine.

 

Jedan od neslužbenih 720 trailera...

 

Što se Playstationa 4 tiče, Sony je zasukao rukave i pripremio već tradicionalni event na kojem će objaviti projekte za ovu godinu. Događaj nosi ime Destination Playstation i na njemu će, pretpostavlja se, biti objavljena nova PS konzola. Ovo je za sada, naravno, neslužbeno s obzirom da japanski div nije objavio ništa vezano uz konkretan datum Playstationovog izlaska. Sudeći prema oštroj konkurenciji između dvije konzole, rekli bismo da će Sony i Microsoft ciljati na jesenski datum izlaska. Ono što nas zanima je kako će se developeri softvera pripremiti za novu liniju zabavnog hardvera.

 

'Procurjeli' PS4 trailer

 

Ne zaboravimo, vrhunski standardi i napredak u tehnologiji konzola uzrokuju povećanje budžeta pri izradi atraktivnih naslova. Nekako nam se čini da ćemo u skoroj budućnosti gledati manje novih vrhunskih igara koje će, pretpostavljamo, biti puno puno ljepše od svega dosad viđenoga. Njihovi novi produkcijski standardi diktirani novim hardverom prouzrokovat će povišenje budžeta potrebnog za development do astronomskih razina. Tim Sweeny iz Epic Gamesa tvrdi kako bi s identičnim dev kitom next gen development mogao koštati i do pet puta više nego trenutni. Drugim riječima, financijski rizik pri izradi novih naslova bit će puno viši, dok će različitost i šarolikost svoje mjesto ustupiti ziheraškim strategijama masivnih FPS-ova i kloniranih sportskih naslova. Optimistično, zar ne?

 

Hoćemo li ovo gledati tek na PS4?

 

Kako će to izgledati za godinu dana, možemo samo pretpostavljati, no za sada nam je dovoljno saznanje da ćemo do kraja godine vjerojatno svjedočiti dolasku novih atraktivnih i dugo iščekivanih gaming platformi.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije