http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

NEOBIČNE PROMJENE

Japan dobija drukčiji Far Cry 3

far cry 3
Datum objave:
11.01.2013 12:51
Autor: Damir Rukavina
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Japanski Far Cry 3 jedna je od najbizarnijih adaptacija ovog popularnog FPS-a

Unatoč općenito prihvaćenom stajalištu kako se igre za svako tržište rade otprilike na isti način, Japanski FarCry 3 je ovdje da vas razuvjeri. Konkretno, UbiSoft je morao obaviti nekoliko stvari pored prijevoda i sinkronizacije - stvari koje su se uplitale u sam igrin gameplay. Konkretno, iz igre su izbačeni leševi koji krvare, kao i sve eksplicitne scene seksa i nasilja. Pod nasiljem mislimo prikaz otvorenih rana. Ne pucanju po stotinama negativaca.

 

Ludilo je kad nekog nemreš ubit' odma. :3

 

Temeljna izmjena gameplayu, doduše, dolazi u vašem odnosu sa civilima. U japanskom FarCryu 3 ubijanje dotičnih neće izmjeniti kraj igre kao što je slučaj sa EU i US verzijama. Trostruko ubojstvo civila u JapanCryu 3 uzrokovati će Game Over. Sad, nismo sigurni da li nas ove izmjene sablažnjavaju ili inspiriraju da se domognemo "humanizirane" verzije popularnog FPS/RPGa. Sve što znamo je da nam nekako nije jasno zbog čega kontekst nasilja u videoigri toliko provocira tržišni entitet koji u svojoj stripovskoj i filmskoj tradiciji veliča nasilje koje graniči sa bizarnim.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije