http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

VELIKA BRITANIJA

Wii U reklama povučena zbog jednog prigovora

original
Datum objave:
17.01.2013 12:54
Autor: Damir Rukavina
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Vox populi došao je glave prvoj Nintendovoj Wii U reklami namijenjenoj britanskom tržištu

Nintendo Wii U, trenutno najaktualnija konzola na tržištu naišla je na malu prepreku tijekom svoje britanske promocije. TV reklama u kojoj se dotična platforma reklamira skinuta je sa programa svih tamošnjih televizijskih programa zbog jednog jedinog prigovora. Korisnik koji je smatrao da promocija Wii U-a nije fer jer se u reklami prezentiraju stvari koje konzola ne može raditi poslao je pismo prigovora organizaciji odgovornoj za emitiranje, te je njegov argument uvažen. Naime, britanski mediji kontrolirani su zakonom po kojem je jedan jedini prigovor dovoljan za likvidiranje reklame ukoliko se odbor složi s njime.

 

Prva Wii U reklama u Britaniji

 

Odbor se, kao što se da i zaključiti, usuglasio sa korisnikom, te učinio nešto što je, da budemo potpuno iskreni, pravedno. Ako ste si dali minuticu i pogledali problematičnu Wii U reklamu, vidjeti ćete da uređaj prezentira feature koji NISU dostupni u svim igrama, poput mogućnosti igranja na kontroleru. Jasno je da je na nekim naslovima to moguće. Međutim, ne na svima - što je krivo predočeno u spomenutom isječku koji bi potencijalnom kupcu dao krivu ideju o platformi. U svakom slučaju, pravda je zadovoljena, a reklama treba proći kroz malu reviziju. Jedina stvar koja nam na kraju ovog svega pada na pamet je pitanje na što bi ličila naša televizija da svatko ima priliku na ovako radikalan način utjecati na njen sadržaj.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije