http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

SRCE ROJA

Starcraft II: Heart of the Swarm

starcraft velika tema
Datum objave:
07.02.2013 14:31
Autor: Karlo Šoltić
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Heart of the Swarm prva je ekspanzija za slavni Blizzard-ov RTS, a naravno nosi i pregršt novina kojima će se obožavatelji zabavljati narednih godina

"Fury. Revenge. Hatred." Glavna tema ekspanzije koju smo već mnogo puta čuli u brojim teaserima i trailerima kojima nas je blagoslovio svevišnji Blizzard. Novi dodatak Blizzardovom RTS-u dublje će zaroniti u priču o Sarah Kerrigan, kraljici zerga i novoprobuđenoj ljudskoj ženi čija je sudbina još uvijek nejasna.

 

Radnja HotS-a počinje dvije godine nakon Wings of Liberty-a, u 2506. godini. Fokusira se na Zerg rasu i Sarah Kerrigan koja će biti glavni protagonist i anti-heroj. Igra započinje misijom u kojoj Kerrigan, sada svježe konvertirana na ljudsku stranu, pokušava povratiti  kontrolu nad Zergovima, koji su se bez nje kao kraljice rascjepali na nekoliko dijelova.  Glavni cilj Kerrigan je ponovo uspostaviti vladavinu nad svim frakcijama Zerg-a i osvetiti se Arcturusu Mengsku, caru Terrana. Priča nastavlja sukob između Terrana, Protossa i Zerga, s jakim naglaskom na Zerg rasu, njezin postanak i funkcioniranje.

 

Igra prati Kerrigan i njezinu želju da ponovo postane vođa Zerga, a kroz misije igrači će razvijati njezine moći čineći je snažnijom i smrtonosnijom za protivnike. Ako vam Kerrigan slučajno umre usred misije ne očajavajte jer će ju najbliži hatchery oživjeti te vam tako omogućuje da ju koristite što agresivnije. Igrači će moći dodavati nove mutacije postojećim jedinicama mješajući ih sa stvorenjima koje žive na različitim planetima u galaksiji. Ova opcija je, naravno, ograničena samo na kampanje.

 

Svaka od tri rase dobiva i nekoliko novih jedinica.

 

Terrani su prvotno trebali imati dvije nove jedinice -  warhounda i shreddera – koji su kasnije maknuti iz igre zbog svoje jačine te je Blizzard smatrao da bi ozbiljno mogli narušiti multiplayer.  Umjesto njih Terrani će dobiti widow mines i hellbata koji je ustvari modificirani hellion.

 

Zerg će također dobiti dvije nove jedinice, swarm host i viperSwarm host periodično stvara locust jedinice koje napadaju isključivo protivnike na zemlji. Viper posjeduje nekoliko prilično zanimljivih sposobnosti – binding cloud čime smanjuje doseg napada svih neprijatelja na 1 te  abduct koja privlači udaljene jedinice k sebi (what's up, Collosus?) - te se klasificira kao jedinica za manipuliranje.

 

Protossi će dobiti jednu jedinicu više nego druge dvije rase. Oracle je jedinica koju će mnogi igrači mrziti u multiplayeru. Njezine sposobnosti joj omogućavaju dobre harrasment napade, npr. sposobnost da znatno uspori kretanje neprijatelja ili pak zaustavljanje proizvodnje i istraživanja u neprijateljskim građevinama.  Tempest je zračna jedinica s iznimno velikim dosegom napada protiv neprijatelja u zraku i na zemlji. Mothership core je zamjena za mothership, a posjeduje nekoliko različitih funkcija. Može se spojiti s Nexusom i biti defanzivnog karaktera, mass recall  teleportira vojsku bilo gdje na mapi, a izgradnjom fleet beacona će se moći nadograditi u mothership.

 

Zanimljiva mehanika koju se pojavila u HotS-u su uništivi kameni tornjevi koji kad ih uništite zapriječe put neprijatelju. Ova mehanika će zasigurno pronaći široku primjenu u multiplayer igrama.

 

Još jedna novost HotS-a je leveling sistem. Putem ovog sistema zarađivat ćete nagrade i levele, a shodno tome otključavati će se novi potreti. Experience ili ti iskustvo stjecat ćete u custom i matchmaking igrama dok će količina dobivenog iskustva varirati na temelju napravljenih/uništenih jedinica. Svaka rasa se posebno levelira dok je maximalni level 20.

 

HotS donosi i nekoliko dodataka u replayevima o čemu smo već pisali te je konačno implementirana opcija kreiranja klanova i zasebnih kanala chattanja za članove istog.

 

Oni koji su naručili Collector's Edition dobit će kožu torrasquea, tri swarm-infested portreta, baneling peta u WoW-u i Blade Wings & Banner sigil za Diablo III. Također, Collector's Edition uključuje i Heart of the Swarm art book,  zerg rush mouse pad,  Behind the Scenes Blu-ray™ / DVD set i Collector's Edition soundtrack.

 

Izlazak najnovijeg dodatka legendarnoj franšizi očekuje se 12. ožujka ove godine.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije