http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

REKORDNA GODINA

Activision Blizzard ostvario najuspješniju godinu ikad

Activision-Logo
Datum objave:
09.02.2013 14:41
Autor: Karlo Šoltić
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Kompanija je uprihodila impresivnih 4.86 milijarde dolara za 2012. godinu što je novi rekord za ovu izdavačku kuću

Prošla godina bila je iznimno uspješna za Activision Blizzard osovinu. Ostvaren je promet od skoro pet milijardi američkih dolara od čega čak 32% ili 1.54 milijarde otpada na digitalnu prodaju.

 

Najzaslužnije za ovakav uspjeh bile su Call of Duty, Skylanders, Diablo i Warcraft franšiže. Call of Duty: Black Ops II bila je komercijalno najuspješnija igra 2012. godine, prešavši zaradu od milijardu dolara samo 15 dana nakon izdavanja te je tako potukao rekord Avatara Jamesa Camerona kojemu su za isti pothvat trebala dva dana više. Nastavak hita iz 2011., Skylander Giants,  najprodavanija je dječja igra za 2012. godinu, a Skylander franšiza je od svojeg početka generirala milijardu dolara u prodaji dok je Activision prodao 100 milijuna Skylander igračaka.

 

 

Blizzard Entertainment imao je dvije mega-uspješnice u 2012. To su naravno (pre)dugo iščekivani Diablo III te nova ekspanzija za World of Warcraft, Mists of Pandaria. Diablo III bila je najprodavanija igra za PC u protekloj godini s 12 milijuna prodanih primjeraka dok je Mists of Pandaria zasjela na treće mjesto najprodavanijih PC igara u 2012.

 

Blizzardov behemot World of Warcraft zabilježio je pad pretplatnika u zadnjem kvartalu. U prošlom izvješću Blizzard je objavio da WoW ima 'preko 10 milijuna pretplatnika' dok je u ovom objavljen pad na 9.6 milijuna. Blizzard je barem privremeno zaustavio krvaranje pretplatnika te je još uvijek najveći subscription-based MMO.

 

U 2013. Activision je već izdao prvi downloadable map pack 'Revolution' za Black Ops II, zasad samo na Xboxu 360 a uskoro će i na ostalim platformama. Također, Blizzard Entertainment 12. ožujka izdaje i novu ekspanziju za Starcraft II, Heart of the Swarm koja će zasigurno postići golem uspjeh.

 

 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije