http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

Sjajni rezultati

Xbox360 nastavlja odličnu prodaju, spori start Wii U

Xbox360 slim
Datum objave:
16.02.2013 14:23
Autor: Karlo Šoltić
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Konzola je prodana u 281 tisuća primjeraka, javljaju iz Microsofta
Ova impresivna brojka označava siječanj kao 25. mjesec zaredom u kojem je Xbox360 najprodavanija konzola u SAD-u te 18. mjesec kao najprodavaniji dio gaming hardwarea.

 

 

S druge strane jedan od najžešćih konkurenata, Wii U, ostvaruje najgore rezultate u prodaji konzola ne samo za Nintendo, već za cijelu industriju. Naime, u prvih pet tjedana 2013. Wii U prodan je u 57 tisuća primjeraka što je u prosjeku 11.400 konzola tjedno.

 

Jedina konzola koja je ostvarila lošije prodajne rezultate bila je također iz Nintenda. Gamecube je u svojem najlošijem razdoblju prodan u osam tisuća primjeraka u jednom tjednu. No postoji jedna bitna razlika između brojki Wii U i Gamecubea. Gamecube je ovakvu lošu prodaju ostvario kada je već bio zamijenjen svojim nasljednikom, Wiiom.

 

 

Budućnost nove konzole iz Nintenda možda i nije tako crna. Gledajući prodaju prva tri mjeseca od lansiranja, Wii U je na nemalih 940 tisuća prodanih primjeraka, što je više od PlayStationa 3 (930 tisuća) i Xboxa360 (860 tisuća).

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije