http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

ZBOG SURADNJE S AMD-OM

Kakvo iznenađenje: Tomb Raider ima problema s Nvidijinim karticama

kosa
Datum objave:
07.03.2013 07:06
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Crystal Dynamics na razvoju Tomb Raidera usko je surađivao s AMD-om, stoga nimalo ne iznenađuju problemi na koje nailaze vlasnici grafičkih kartica Nvidijine proizvodnje

Nekoliko tjedana prije izlaska reboota Tomb Raidera, Crystal Dynamics objavio je da na produkciji igre usko surađuju s ekipom iz AMD-a, i to pomoću tehnologije TressFX, ponajviše zadužene za renderiranje Larine – kose. I zaista, Larina kosa na AMD-ovim grafičkim karticama izgleda zaista fenomenalno, no tu u priču ulaze i korisnici Nvidijinih grafičkih kartica.

 

Oni ne samo da u igri svjedoče značajno nižim performansama, već i brojnim grafičkim glitchevima i rušenjima igre. Kako je Tomb Raider na tržištu već nekoliko dana, Crystal Dynamics tek je sada odlučio stupiti u kontakt s Nvidijom kako bi zajednički poradili na ispravljanju problema, a iz Nvidije javljaju kako su svoj primjerak igre dobili tek nekoliko dana prije njena izlaska i jednostavno nisu imali vremena izaći s dovoljno dobrim driverima.

 

Oni će se tako pojaviti za nekoliko dana, a dotad vam preostaje ili da čekate ili da se borite s brojnim problemima. U isto vrijeme AMD vjerojatno zadovoljno trlja ručice unatoč tome što su zbog deala s Crystal Dynamicsom oštećeni mnogi igrači. Ali tako je to u industriji koja svaki dan okreće desetke milijuna dolara.

 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije