http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

Damage Control

Maxis moli igrače za oprost

simcity
Datum objave:
09.03.2013 13:55
Autor: Karlo Šoltić
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
U jeku katastrofalnog lansiranja najnovijeg SimCityja Maxis se pokušava iskupiti igračima besplatnom EA igrom
Lansiranje novog nastavka slavne franšize za Maxis i EA nije proteklo baš najbolje, a još gore iskustvo imali su igrači. Konstantna internet veza potrebna da bi se uopće pokrenula igra pokazala se kao potpuni promašaj dok su serveri od samog početka bili preopterećeni tako uzrokujući probleme za sve igrače jer igra jednostavno nije radila. Takav splet događaja prisilio je EA da privremeno isključe 'nevažne' elemente igre kao što su achievementi, leaderboards i filteri regija ne bi li barem malo rasteretili servere.

 

EA je čak zamolio poslovne partnere da prekinu aktivno promovirati SimCity dok je Amazon privremeno zaustavio prodaju digitalne verzije igre.

 

 

No, nije sve baš tako crno. Lucy Bradshaw iz Maxisa donosi (relativno) dobre vijesti: 'Problemi sa serverima koji su prisutni od izlaska igre uvelike su riješeni, a kapacitet servera povećan je za 120%.' Na upit zašto se ovakva situacija uopće dogodila odgovorila je 'da se jednostavno ulogiralo mnogo više igrača nego što su očekivali.'

 

U pokušaju iskupljenja Maxis nudi i besplatnu igru iz EA portfelja. Igrači koji su aktivirali igru 18.-og ožujka će dobiti e-mail s uputama kako aktivirati svoju besplatnu kopiju igre. Detalji ove ponude još nisu poznati. Kako je već prije jasno izjavio, EA neće nuditi povrat novca.

 

Sve o temi:
DRM
EA

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije