http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

RUŠI REKORDE

Tomb Raider zasad najuspješnija igra godine

kosa
Datum objave:
12.03.2013 07:58
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Reboot Tomb Raider franšize niže uspjehe kakvima se nisu nadali ni najoptimističniji

Square Enix i Crystal Dynamics kroz nekoliko proteklih godina u reboot Tomb Raider franšize uložili su strahovito mnogo vremena, truda, ali i novca. Prve recenzije pokazale su da se radi o zaista dobroj igri, a svoju ocjenu daje i sama publika – kupovanjem iste.

 

Naime, sudeći prema prodajnim rezultatima u Velikoj Britaniji, Tomb Raider trenutno je igra s najboljim startom što se prodaje tiče u 2013. godini. Tako je s trona srušila Aliens: Colonial Marines, užasnu nakupinu koda koju se ekipa iz Gearboxa usudila nazvati igrom. Dapače, Tomb Raider toliko je uspješan da je uspjeh Colonial Marinesa nadjačao za 100%, ali i postavio novi rekord legendarne franšize. Tomb Raider tako je igra s najboljim 'launchom' u povijest franšize zasjevši na tron na kojemu je dosad bio Tomb Raider: Legend iz 2006. godine.

 

Na drugom mjestu po prodaji je SimCity koji se pomalo oporavlja iz potpunog kolapsa u kojemu je objavljen zbog čega je sve dosad bio praktički neigriv.

 

Na trećem je mjestu Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 a na četvrtom deveta po redu ekspanzija za The Sims 3 – 'University Life'. Na petom mjestu je FIFA 13 dok je šesto zauzeo Crysis 3.

 

Na kraju valja naglasiti na se ovi rezultati odnose samo na prodaju fizičkih kopija.

 

Kad smo već kod uspjeha Tomb Raidera, vrijedno je spomenuti da su Crystal Dynamics i nVidia napokon zajednički riješile probleme s kojima su se suočili svi vlasnici nVidijinih grafičkih kartica zbog toga što je Crystal Dynamics u igru integrirao AMD-ovu tehnologiju 'TressFX'.

 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije