http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

SUDSKA POSLA

Nintendo kažnjen zbog krađe 3D tehnologije

n3ds
Datum objave:
14.03.2013 13:16
Autor: Damir Rukavina
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Mislite li da je Nintendo izmislio revolucionarnu 3DS tehnologiju?

Nintendov 3DS začuđujući je mali komad tehnologije. Sama činjenica da na njemu možete gledati 3D slike bez korištenja 3D naočala je super stvar. Još bi, naravno, ta stvar bila bolja da je Nintendo zaista izmislio tu tehnologiju. Prema The Vergeu, nedavna sudska odluka koštat će Nintendo oko 30,2 milijuna američkih dolara. Zašto? Zato što su patent za 3D sliku - ukrali.

 

Najbolja 3DS reklama ikad stvorena

 

I što je još bolje, ukrali su ju bivšem Sonyevom zaposleniku - Seijiru Tomiti, koji je nakon 30 godina rada u Sonyu 2011. tužio Nintendo zbog korištenja njegovog patenta za 3D ekran koji ne traži naočale kako bi funkcionirao. Federalni sud donio je odluku u korist spomenutom gospodinu, te Nintendu za vrat objesio uteg srama težak oko 30 milijunčića. Dodamo li ovome činjenicu da je Vita u Japanu prvi put u broju prodanih konzola nadmašila 3DS, Nintendo bi se mogao pronaći u dosta nezavidnoj situaciji.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije