http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

Preko milijun registriranih igrača

Tera proživljava novo proljeće

tera
Datum objave:
14.03.2013 14:11
Autor: Karlo Šoltić
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Odkad se prebacila u F2P vode prije mjesec dana, Tera je dobila pola milijuna novih igrača
Otkako je En Masse objavio da Tera prelazi na free-2-play model, populacija igre je narasla na preko pola milijuna igrača, a ukupan broj registriranih igrača prelazi milijun.

 

Nakon početnih problema s pretplatnicima i razočaravajućim brojkama prodaje, En Masse je otvorio čak šest novih servera da udovolji velikom interesu publike.

 

Tera u svom free-2-play modelu ima tri različite razine članstava. Standardno besplatno članstvo koje ima svoje restrikcije, no srećom nema nikakvih zabrana na klasu ili rasu. Veteran status platit ćete 15 dolara mjesečno, a u zamjenu dobivate stvari koje nisu dostupne u igri kao što su brojni vanity itemi i kraće cooldowne na instance. Tera Club status steknete kupnjom igre te on nosi brojne 'doživotne' povlastice.

 

 

Tera je samo jedan u dugom nizu MMO-a koji nisu uspjeli opravdati svoju pretplatu. Prošle godine na isti potez se odlučio Star Wars koji se nakon nevjerojatnog početnog uspjeha suočio s masovnim egzodusom igrača te Secret World koji je unatoč brojnim inovacijama financijski potpuno podbacio. Prvi na ovakav potez odlučio se Turbine sa svojom Dungeons & Dragons igrom nakon čega je prihod od spomenute igre skočio za 500%. Turbine je također odlučio maknuti pretplatu i na Lord of the Rings Online te je tim potezom udvostručio prihod od igre, a broj igrača se učetverostručio.

 

Praktički jedini AAA naslov koji zasad opravdava svoju pretplatu je World of Warcraft, no s obzirom na trend industrije, pitanje je koliko dugo će ta vožnja još potrajati.

 

Sve o temi:
mmo
PC
F2P

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije