http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

Xbox360 još uvijek u vodstvu

Dead Space 3 na vrhu

Dead Space 3
Datum objave:
15.03.2013 15:02
Autor: Karlo Šoltić
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
NPD group (kompanija koja se bavi analizom tržišta) objavila je prodajne rezultate video-igara i konzola za veljaču u SAD-u
Dead Space zauzeo je prvo mjesto po prodaji te je tako s trona svrgnuo Call of Duty: Black Ops 2. Nakon njega slijede Crysis 3, NBA 2K13, Metal Gear Rising: Revengeance, a u prvih 10 ugurao se Aliens: Colonial Marines unatoč katastrofalnim kritikima.

 

Cijela lista najprodavanijih naslova za veljaču:

 

1. Dead Space 3

2. Call of Duty: Black Ops 2

3. Crysis 3

4. NBA 2K13

5. Metal Gear Rising: Revengeance

6. Aliens: Colonial Marines

7. Just Dance 4

8. Far Cry 3

9. Sly Cooper: Thieves in Time

10. Madden NFL 13

 

Uspoređujući veljaču 2013. s veljačom 2012. godine, prodaja igara pala je za velikih 25%. 'Broj igara koje su izdane u veljači, a probile su se u deset najprodavanijih jednak je broju igara prošle veljače, što znači da se nove igre prodaju 30% lošije', objašnjava analitičar NPD grupe Liam Callahan.

 

 

Sve konzole doživjele su rast u prodaji u odnosu na spori siječanj. Nintendo Wii U je prodao 40% više konzola u odnosu na siječanj što je otprilike oko 64 tisuće konzola dok je Xbox360 prodao 302 tisuće primjeraka. NPD grupa ističe da je to 26. mjesec za redom da je Xbox360 na vrhu najprodavanijih konzola.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije