http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

Bez komentara

Izdavači odbijali Remember Me zbog Nilin

remember_1
Datum objave:
21.03.2013 20:47
Autor: Karlo Šoltić
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Remember Me, igra u režiji Dontnod Entertainmenta, umalo nije bila objavljena zbog spola glavnog lika
Smještena u Neo-Parizu 2084. godine, Remember Me, igra o lovcima na sjećanja, doživjela je mnogo odbijanja od izdavača zbog Nilin, glavne protagonistice igre. Za neke izdavače, tj. za većinu njih, uspjeh igre ide ruku pod ruku s muškim protagonistom.

 

 

'Neki su rekli da neće izdati igru zato jer neće uspjeti. Ne možete imati ženskog glavnog lika. Vrlo je jednostavno, protagonist igre mora biti muškarac' objašnjava Jean-Max Morris, kretivni direktor u Dontnod Entertainmentu. Na sreću, CAPCOM nije dijelio mišljenje ostalih izdavača te je objeručke prihvatio Remember Me i njezino izdavanje.

 

 

Morris ističe kako je ženski protagonist nešto što se činilo ispravnim od samog početka razvoja igre. 'Ovo je jedna od onih stvari na koju nije gledano s marketinškog stajališta zato jer bi to ugrozilo samu konzistentnost igre.' Također, Dontnodu je sugerirano da promijeni spol glavnog lika, no to je bilo nemoguće zbog stadija razvoja u kojem je Remember Me bio, a takav potez bi za sobom povukao i pregršt problema za studio.

 

Izlazak igre očekuje se 4. lipnja na PC-u, PlayStationu 3 te Xboxu360.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije