http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

ZBOG PRESLABE PRODAJE?!

Square Enix nezadovoljan Tomb Raiderom

kosa
Datum objave:
27.03.2013 07:51
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Square Enix otkrio je prodajne rezultate svoja tri posljednja naslova kojima su oni sami razočarani, iako se radi o sasvim respektabilnim brojkama

Jedna od najvećih svjetskih izdavačkih kuća – Square Enix – objavila je prodajne rezultate za recentni Tomb Raider, Hitman: Absolution i Sleeping Dogs. Svi oni prodani su u manje primjeraka no što je ta izdavačka kuća očekivala.

 

Tomb Raider u samo mjesec dana prodan je u 3.4 milijuna primjeraka, Hitman: Absolution u 3.6 milijuna primjeraka od puštanja u prodaju a Sleeping Dogs u 1,75 milijuna primjeraka. Sve igre na Metacriticu imaju ocjene iznad 80/100 što zadovoljava Square Enix tako da ne bi trebalo biti neslavnih 'restruktuiranja' studija koji su radili na razvoju ovih igara.

 

Iako je najlošije prošao Sleeping Dogs, valja uzeti u obzir da se radi o potpuno novom imenu ali i to da je Square Enix za vrlo mali novac već gotovo dovršeni projekt preuzeo od Activisiona koji ga je financirao punih pet godina.

 

Zbrojimo li prodaju ova tri naslova dolazimo do brojke od 8.75 milijuna primjeraka dok je Square Enix očekivao da će doseći brojku od 14 milijuna. Ipak, pomalo je bizarno to da u ove brojke nisu računate digitalne kopije igara koje su danas prodavane gotovo u istom iznosu kao i fizičke kopije zbog čega cijelo nezadovoljstvo Square Enixa poprima staklene noge.

 

 

Zanimljivo je da je prodaja ponajviše podbacila u Sjevernoj Americi. Naime, tamo je prodano dvije trećine količine koja je prodana primjerice u Europi dok je Square Enix predviđao da će prodaja u Sjevernoj Americi bez većih problema nadmašiti prodaju u Europi.

 

Također, tvrtku je jučer napustio njen predsjednik Yoichi Wada iako nije obznanjeno jesu li ga upravo ovi rezultati potakli na ostavku.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije