http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

SINDROM DEAD SPACEA

Zašto je Square razočaran Tomb Raiderom?

tomb raider lara croft
Datum objave:
02.04.2013 12:40
Autor: Damir Rukavina
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Square već neko vrijeme kuka oko nove Lare, no nitko do sada nije znao zbog čega

Gamechup je nedavno otkrio razlog zbog kojeg je novi Tomb Raider podbacio na tržištu. Dobro, sam termin "podbacio" relativno je klimav, s obzirom da se igra uspjela prodati u preko 3,5 milijuna primjeraka. Problem, doduše, leži u pitanju što je Square uopće tražio od reboota svima nam poznate franšize.

 

Laro, Laro...loše si se prodala!

 

Pa, prema financijskom izvješću i projekcijama prodaje, nova Lara trebala je biti prodana u preko pet milijuna primjeraka da bi zadovoljila svojeg izdavača. Zvuči poznato? Razlog ovome je vrlo jednostavan: produkcijske vrijednosti utrpane u projekt nadmašuju trenutnu prodaju i zbog njih Square dobro promišlja hoće li raditi na još jednom nastavku. Sad, hoće li nova Lara doći na tržište za godinu ili dvije zaista je nepoznato. Poznato je, doduše, da se developerski studiji guše u opravdavanju svojih troškova i da to polako počinje utjecati i na najpopularnije franšize.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije