http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

Moneymaker

Rovio udvostručio prihode

ab
Datum objave:
05.04.2013 13:29
Autor: Karlo Šoltić
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Studio je udvostručio svoje prihode u odnosu na 2011. godinu
Studio koji je odgovoran za razvoj Angry Birdsa objavio je dvostruko veće prihode u odnosu na 2011. godinu te oni sada iznose 195 milijuna dolara. Dobit studija iznosila je 71 milijun dolara što označava porast od 25 milijuna u odnosu na prethodnu godinu.

 

Porast prihoda studio pripisuje lansiranju novih franšiza Bad Piggies i Amazing Alex te svojim potrošačkim proizvodima kao što su Angry Birds ruksaci, odjeća i mnoge druge stvarčice vezane uz ovu planetarno popularnu igru. Prodaja ovih proizvoda utrostručila se u 2012. godini te čini 45% ukupnog prihoda studija.

 

 

Igre studija sveukupno su 'skinute' 1.7 milijardi puta, a aktivni korisnici preko svih platformi dosegnuli su monumentalnu brojku od 263 milijuna. Rovio ističe kako su glavni izvori prihoda plaćeni naslovi, virtualna dobra i oglašavanje.

 

Nedavno je i Agry Birds animirana serija doživjela svoju premijeru, a sprema se i Angy Birds film koji razvija sam studio. Projekt zasad ima dva producenta koji nadgledaju razvoj; izvršni producent David Maisel koji je radio na Iron Manu te John Cohen, najpoznatiji po svom radu na Despicable Me animiranom filmu.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije