http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

FRANCUSKI SUD ZAKLJUČIO

Zatvoreniku zabranjen PS3, dobio Xbox360

xbox360_eksplozija
Datum objave:
10.04.2013 17:19
Autor: Damir Rukavina
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Najnoviji i uvjerljivo najbizarniji primjer rata konzola nedavno se desio unutar francuskog pravnog sustava

Francuski sud, iako naslov na to indicira, ne preferira Microsoft iznad Sonya. Sudeći prema transkriptu s ovog sajta, jedan francuski zatovrenik dobio je sudsku zabranu korištenja Playstationa 3 u svojoj ćeliji. Umjesto toga dodijeljen mu je Xbox 360. Razlog? Čuvena WiFi opcija, naravno. Dok Ps3 u svakoj svojoj verziji posjeduje mogućnost spajanja na lokalne mreže, Jedna od originalnih inačica Xboxa 360 to ne posjeduje. Konkretno, radi se o staroj verziji Xboxa za koju ste trebali kupovati eksterni WiFi adapter. Slim verzija je to riješila, no budite sigurni kako dotična neće doći u ruke gore navedene osobe.

 

Zbog čega WiFi predstavlja općenitu prijetnju u ovom slučaju je mogućnost komunikacije s vanjskim svijetom što je zatvorenicima, u principu, zabranjeno. Jedna stvar s kojom bi se također složili sa kolegama na Kotaku je sljedeća: niti nama nije jasno od kuda će zatovrenik uopće uhvatiti WiFi signal, no to je očito Francuzima dosta opasna stvar. Bilo kako bilo, čini se da je Xbox 360 postigao presudni trijumf nad Playstationom 3 - u francuskom zatvoru.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije