http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

Minecraft Powah

'Notch' druga najutjecajnija osoba na svijetu

minecraft
Datum objave:
13.04.2013 14:15
Autor: Karlo Šoltić
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Kreator Minecrafta zauzeo je drugo mjesto u TIME-ovoj anketi najutjecajnijih osoba u 2013. godini

Markus 'Notch' Persson trenutno je druga najutjecajnija osoba na svijetu ako je za vjerovati online anketi TIME-a. Ovako visok plasman stavio ga je iznad nekih veoma zvučnih imena kao što su Barrack Obama, Kim Jong Un, Christoph Waltz, Bill Clinton i kontroverzna pop grupa Pussy Riot.

 

Ispred Perssona našao se samo egipatski predsjednik Mohamed Morsi koji je prošle godine privukao pažnju međunarodne javnosti odlukom koja sprečava sudove da ospore zakone koji su donešeni za vrijeme njegova mandata (odluka je ubrzo poništena).

 

 

Gledajući ukupan broj glasova, Morsi ih trenutačno ima 172 770 dok ih Notch ima 155 658. No, ako se u obzir uzmu glasovi iz 'No Way' stupca, kojih Morsi ima 220 907, a Notch samo 18 694, na vrhu ljestvice je Notch s 137 352 glasova.


Konačna odluka o najutjecajnijoj osobi bit će objavljena drugi tjedan nakon što urednici TIME-a analiziraju rezultate ankete, ali nije nerealno očekivati da bi tu titulu mogao dobiti autor Minecrafta, Markus 'Notch' Persson. Prošle godine najutjecajnijom osobom proglašen je Jeremy Lin, tada košarkaš New York Knicksa.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije