http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

REBRANDING ILI GAŠENJE?

Je li 'XCOM' FPS – mrtav?

xcom
Datum objave:
15.04.2013 07:52
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Prije nego što je najavljen 'XCOM: Enemy Unknown', 2K je najavio igru pod imenom 'XCOM', FPS smješten u kultni setting koji je odmah naišao na brojne kritike

Godine 2006. Irrational Games, studio zaslužan za recentni BioShock: Infinite, započeo je rad na taktičkoj pucačini pod imenom 'XCOM'. Oni su međutim na projektu ostali tek godinu dana nakon čega je razvoj prebačen na 2K Australia sve do 2010. godine. Te godine projekt je napokon prikazan javnosti te dodijeljen 2K Marin, studiju koji je nekada bio dio Irrational Gamesa.

 

Prve informacije, screenshotovi pa i video materijali obećavali su mnogo, no obožavatelji su se pobunili zbog promjene žanra kultne franšize. Pomalo u panici, 2K je angažirao Firaxis i ubrzo najavio XCOM: Enemy Unknown, igru vjernu franšizi u svakom pogledu. Iako su mnogi očekivali zbrzani (polu)proizvod, 'Enemy Unknown' bio je jedna od najboljih igara protekle godine.

 

U međuvremenu o XCOM-u nismo čuli gotovo ništa, osim nekoliko odgoda koje nisu detaljizirane. Krajem 2012. godine pojavile su se i glasine da je igra iz prvoga lica prebačena u treće.

 

Sada pak postoji mogućnost da je projekt – ugašen. Naime, prije nekoliko dana ugašena je službena stranica igre, a svi video materijali na YouTubeu ukolnjeni su tj. stavljen na 'Private' pa ih je nemoguće pogledati.

 

Nažalost, 2K Games odbija komentirati ova događanja a krajem ožujka registrirane su četiri domene za projekt pod imenom 'The Bureau' pa postoje sumnje da se jednostavno radi o rebrandingu igre. Ako ništa drugo, najzagriženiji obožavatelji XCOM settinga biti će i više nego sretni.

 

 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije