http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

POLITIČKI KOREKTNI STEAM

Igraču vraćen novac zbog kršćanske simbolike u Bioshocku

bioshock infinite
Datum objave:
18.04.2013 15:01
Autor: Damir Rukavina
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Čini se kako je Bioshock Infinite konačno uspio uvrijediti barem jednu vjeru

Znate ono, igrate igru za koju ste platili (konkretno, Bioshock Infinite) i koju ste spremni igrati do njenog završetka i onda vas nakon dvadeset minuta tjeraju da se krstite. Mnogima, zapravo dosta velikoj većini, ovo nije bio problem iz više razloga. Kao prvo, radi se o igri. Kao drugo, ne krsti se igrač nego lik u igri. Međutim, jednog očito dosta ortodoksnog katolika ova simbolika je duboko uvrijedila, piše Cheat Code Central. Do te razine, štoviše, da je bio spreman kontaktirati Steam, te zatražiti svoj novac nazad. Sad, mogli bismo satima razglabati o potencijalnom licemjerstvu koje se nalazi iza te geste, ali nećemo.

 

Gaming svetogrđe u svom svojem ruglu

 

Zbog poštivanja osobnih odluka, stavova, etničkog i vjerskog diverziteta igrača koji kupuju igre na Steamu, dućan je prihvatio oštri komentar prema svetogrđu na koje igra prisiljava igrače, te dotičnom gospodinu vratio novac, ujedno se ispričavši za neugodnosti koje je on morao proživjeti. Činjenica je kako Bioshock Infinite u svojoj simbilici uključuje kršćansku ikonografiju, kao i preneseno značenje čovječjom rukom stvorenog raja, ali ovakva reakcija bez ikakve diskusije elegantno upada u isti koš sa iznimno uvredljivom slikom iznad WC-a u jednoj od Call of Duty multiplayer mapa. Uglavnom, drago nam je čitati kako je situacija riješena bez pretjeranih skandala i prijetnji bojkotom same igre. Ipak živimo u modernim, civiliziranim, kulturno osvještenim vremenima, zar ne?

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije