http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

Očekivano

Bioshock Infinite na vrhu prodajnih lista

bioshock infinite
Datum objave:
19.04.2013 12:43
Autor: Karlo Šoltić
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
NPD grupa objavila je prodajne brojke za ožujak za SAD u kojima je Bioshock Infinite na vrhu, a za njim slijede Tomb Raider, Gears of War: Judgment i God of War: Ascension
Bioshock Infinite i novi Tomb Raider zasjeli su na vrh najprodavanijih igara za mjesec ožujak te su obje igre ostvarile najuspješniji mjesec po izlasku igre u svojim franšizama. Treba uzeti u obzir da NPD grupa ne prati digitalnu prodaju igara.

 

Sveukupno, tržište softwarea doživjelo je pad od 10% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, s 1.1 milijarde na 992 milijuna dolara.

 

Najveći udarac osjetilo je tržište hardwarea ostvarivši 32% slabije rezultate nego u ožujku 2012. godine, s 324 milijuna dolara na 221 milijun. Prema analitičaru NPD grupe Liamu Callahanu ' jači pad prodaje osjetilo je tržište prijenosnog hardwarea iako je Nintendo 3DS ostvario 9% bolju prodaju.'

 

Titulu najprodavanijeg hardwarea 20. mjesec za redom uzeo je Xbox360 prodavši 261 tisuću konzola, više nego ijedna druga konzola što znači da je Xbox360 27. mjesec za redom najprodavanija konzola u SAD-u.

 

Ukupna prodaja igara (PC, konzole, prijenosni) ostvarila je 2% bolje prodajne rezultate nego u ožujku prošle godine te ona sada iznosi 602 milijuna dolara u odnosu na prošlogodišnjih 592 milijuna.

Prodaja igara za Nintendo 3DS porasla je za 50% zahvaljujući igrama kao što su Luigi's Mansion: Dark Moon (365 tisuća), Pokémon Mystery Dungeon: Gates to Infinity (145 tisuća) i Monster Hunter 3 Ultimate leading the pack. Unatoč CAPCOM-ovim nastojanjima da popularizira Monster Hunter na zapadu, Monster Hunter 3 nije ušao u top 10 (iako je NPD 3DS i Wii U verzije gledao kao jednu) dok je jedna od najgorih igara posljednjih godina, Walking Dead: Survival Instinct, uspjela u tome.

 

 

Kompletna lista najprodavanijih igara za ožujak:

 

1. BioShock Infinite (360, PS3, PC)

2. Tomb Raider (360, PS3)

3. Gears of War: Judgment (360)

4. God of War: Ascension (PS3)

5. Call of Duty: Black Ops II (360, PS3, PC, Wii U)

6. Luigi's Mansion: Dark Moon (3DS)

7. MLB 13: The Show (PS3, PSV)

8. NBA 2K13 (360, PS3, WII, Wii U, PSP, PC)

9. The Walking Dead: Survival Instinct (360, PS3, Wii U)

10. Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 (360, PS3)

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije