http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

Problemi

Sony Vita nastavlja slabu prodaju

psp 3004 playstation sony
Datum objave:
20.04.2013 17:38
Autor: Karlo Šoltić
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Prema izvješćima NPD grupe Sony Vita se i dalje prodaje veoma loše
Sony Vita u ožujku je prodala oko 33 tisuće primjeraka dok je Nintendo 3DS u istom razdoblju prodan u 220 tisuća primjeraka.

 

Izvješće spominje i činjenicu da je Sony Vita, od svog izlaska u SAD-u prije nešto više od godinu dana, do danas prodala oko milijun konzola. Usporedbe radi, njezin stariji brat PSP je u prosincu 2005. godine u SAD-u prodao 1.12 milijuna konzola. Sony PSP je prodao više konzola u jednom dobrom mjesecu, nego Sony Vita u jednoj cijeloj godini.

 

Također, ni prodaja Wii U konzole ne ide najbolje. Wii U je u prvih 5 mjeseci svog izlaska prodao duplo manje konzola nego Nintendo 64 i Wii u istom vremenskom prozoru. Dobra vijest je da prodaja posljednje Nintedove konzole nije ništa lošija od Xboxa360 i PlayStationa 3 u njihovih prvih 5 mjeseci prodaje.

 

Sony nije najavio nikakvo smanjenje cijene za Sony Vitu, a to bi mogla biti jedina preostala opcija u ostvarivanju boljih rezultata. Druga mogućnost je da se Sony oslanja na PlayStation 4 kako bi 'podebljao' brojku prodanih Sony Vita.

 

Sve o temi:
psp
NPD
3ds

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije