http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

USKORO NAJAVA?!

XCOM živi i dalje i to kao 'The Bureau'

xcom
Datum objave:
22.04.2013 07:56
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Nakon što je izdavačka kuća 2K s interneta maknula sve tragova svog nadolazećeg TPS-a pod imenom 'XCOM', sve je izvjesnije da će ista igra uskoro biti predstavljena pod potpuno novim imenom

Tijekom prošloga tjedna 2K je s YouTubea maknuo sve video materijale povezane s igrom 'XCOM', taktičkim shooterom smještenim u setting XCOM-a, a srušene su i službene stranice igre. Nešto ranije 2K je registirirao čak četiri internetske domene na ime 'The Bureau' i to bi mogla biti vjerodostojna indicija za projekt nije ugašen već će biti nanovo najavljen pod novim imenom.

 

Podsjećamo, XCOM je bio najavljen 2010. godine, četiri godine nakon što je na razvoju počeo raditi Irrational Games koji je nedavno na tržište izbacio genijalni BioShock Infinite. Njih je u razvojnom procesu prvo zamijenio 2K Australia a 2010. godine razvoj je preuzeo studio 2K Marin.

 

Prve reakcije na igru nisu bile nimalo dobre. Obožavatelji kultne franšize smatrali su svetogrđem to što XCOM neće biti dijelom istoga žanra kao original. 2K je tu pomalu u žurbi angažirao Firaxis kako bi ovi razvili još jednu XCOM igru – 'XCOM: Enemy Unknown'. Igra je, kao što znate, jedan od najboljih naslova koji smo mogli zaigrati prošle godine i svakako jedna od najboljih turn-based igara koje smo mogli zaigrati u proteklom desetljeću.

 

O XCOM shooteru pak nismo čuli jako, jako dugo. Sve dok 2K nije vrlo tiho odlučio maknuti sve promotivne materijale za nj.

 

Samo nekoliko dana nakon što se to dogodilo, brojne redakcije diljem svijeta dobile su neobične promotivne materijale iz kojih se pak može isčitati da projekt nije mrtav, što možete vidjeti i ovdje;

 

 

Što se dogodilo 1962?

 

Zanimljivo, na YouTubeu se na kanalu pod imenom 'Veritas MCMLXII' pojavio video za koji mnogi smatraju da je teaser za 'The Bureau';

 

 

Naime, prevedemo li naziv kanala dolazimo do 'Istina 1962', a 2K je među one četiri spomenute domene registrirao i domenu 'whathappenedin62'. Da stvar bude interesantnija, u video se spominje i prikazuje nedavna kiša meteora u Rusiji.

 

No, zašto uopće 'The Bureau' i zašto bi to moglo biti novo ime XCOM-a? Naime, radnja XCOM shootera trebala se odvijati 1962. godine i pričati priču FBI-a iliti 'Federal Bureau of Investigation'. Igrač je trebao preuzeti ulogu specijalnog agenta Williama Cartera sa zadatkom da zaustavi izvanzemaljsku prijetnju.

 

S obzirom da će radnja 'nove' igre biti smještena u istu godinu, vrtjeti će se oko FBI-a, a glavni protagonist i dalje će biti William Carter (kao što se navodi u priloženom videu VideoGamera), logično je zaključiti da 'The Bureau' neće biti u potpunosti igra koja je trebala biti XCOM, već svojevrsni spin-off što bi moglo zadovoljiti i širu publiku, ali i hardcore fanove originalne franšize.

 

Više informacija svakako ćemo imati kroz nekoliko dana.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije