http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

LED EKSTRAVAGANCA

Kako izgleda Pong zaigran na neboderu?

Pong na zgradi
Datum objave:
23.04.2013 11:14
Autor: Damir Rukavina
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Pogledajte video snimku najveće partije Ponga na svijetu

Pong, klasična arkadna igra iz prapovijesti videogaminga nedavno se vratila u najvećem izdanju ikad zahvaljujući djelatnicima i studentima sa Drexel Universitya u Filadelfiji. Oni su, zahvaljujući mašti i znanju uspjeli "hakirati" niz LED svjetala smještenih na zidu nebodera Circa Centre. Zahvaljujući aktivaciji pojedinih svjetala putem individualnih IP adresa, znanstveni tim uspio je napraviti potpuno interaktivnu partiju Ponga na vjerojatno najvećem "ekranu" ikad.

 

 

 

Preko stotinu posjetitelja i entuzijasta uživalo je u ovom epskom prizoru koji nam, na prvi pogled, izgleda kao nešto što bismo lakše smjestili u neki glazbeni spot nego u zbilju. Kreator ovog projekta, profesor Frank Lee, Zgrada-Pong je smislio već prije pet godina, s time da je tek jučer čitav projekt uspio privesti kraju. Jedino što na sve ovo možemo reći je - gdje se stavljaju žetoni?

 

Joseph Kaczmarek 

Konzola pomoću koje se upravljalo igrom

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije