http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

Dobre vijesti (barem negdje)

Nintendo osjetno poboljšao digitalnu prodaju

nintendo3ds
Datum objave:
25.04.2013 18:49
Autor: Karlo Šoltić
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Prema godišnjem izvješću Nintendo je udvostričio prihod od digitalne prodaje

Ova fiskalna godina bila je iznimno uspješna za Nintendo, barem u dijelu digitalne prodaje. Naime, Nintendo je udvostručio prihod od digitalne prodaje te ona sada iznosi 165 milijuna dolara u odnosu na prošlogodišnjih 79 milijuna.


Ovakav golemi uspjeh potaknut je lansiranjem opcije downloadanja cijelih igara za Nintendo platforme, nešto što konkurencija nudi već godinama. Nintendo 3DS dobio je svoje prve cijele igre za download izlaskom New Super Mario Bros 2 igre u kolovozu prošle godine dok je Wii U odmah po izlasku u studenom 2012. godine imao većinu igara dostupnih u retail verziji spremne za kupnju na eShopu.

 

Jedini veći izdavač koji odbija koristiti eShop je Activision. Ne žele Call of Duty: Black Ops i Wipeout 3 učiniti dostupnima za download.


Ovo su svakako dobre vijesti za Nintendo nakon što se predviđanja prodaje igara, Wii U konzole i 3DS-a nisu ostvarila. Prema riječima kompanije igre su ispunjavale očekivanja u Japanu dok je prodaja u Americi i Europi podbacila. New Super Mario Bros 2 prodan je u 6.5 milijuna primjeraka, a Animal Crossing je dosegao brojku od 3 milijuna prodanih kopija samo u Japanu.

 

Tokom fiskalne 2012. godine, koja traje od 31. ožujka 2012. do 1. travnja 2013., Nintendo 3DS prodao je 13.95 milijuna primjeraka što nije ispunilo ni pesimistične procjene Nintenda (15 milijuna). Nintendo 3DS je od svog izlaska do danas prodao 31 milijuna konzola.


Wii U također nije dosegao predviđane brojke. Konzola je prodala 3.45 milijuna primjeraka neostvarivši cilj od 4 milijuna (prvotna procjena Nintenda iznosila je čak 5.5 milijuna).

 

Za sljedeću godinu Nintendo očekuje prodati 9 milijuna Wii U konzola i 18 milijuna 3DS-ova.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije