http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

ČETIRI NOVINE

Sony objavio iscrpan trailer za PlayStation 4 kontroler

ps4
Datum objave:
26.04.2013 07:13
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Jedini komad hardvera koji se mogao vidjeti na predstavljanju PlayStationa 4 bio je zapravo njegov kontroler. DualShock 4 modernizirana je verzija svog prethodnika s nekoliko vrlo zanimljivih mogućnosti

Na samom predstavljanju PlayStationa 4 koje je naišlo na brojne kritike, predstavljene su i nove mogućnosti moderniziranog kontrolera, barem dio njih. Sony je pak sada objavio trailer u kojemu su objašnjene četiri najvažnije novine koje će, vjerujemo, poboljšati cijelo iskustvo gameplaya;

 

 

Kao što možete i vidjeti, prva od četiri novine je svakako plavi senzor s prednje strane kontrolera pomoću kojega će konzola moći određivati poziciju kontrolera a time i igrača. Koliko će to zapravo biti korisno pri igranju s društvom otvoreno je za raspravu, no lijepo je vidjeti da je Sony mislio na takve sitnice.

 

Najznačajnija novina svakako je touchpad s gornje strane kontrolera koji će najvjerojatnije od najviše koristi biti u nekim jednostavnijim igrama, a demonstracija u videu, moramo priznati, nije previše uvjerljiva s obzirom da se pri radnji zbog oblika kontrolera trza i po jednoj od gljiva.

 

Treća stvar je minijaturni zvučnik na samom kontroleru koji će zvuku u igrama donijeti još jednu dimenziju, ponajviše u dinamičnim igrama poput FPS-ova.

 

Četvrta novina je pak 'Share' dugme pomoću kojega će se moći snimiti isječci gameplaya te se onda uploadati na željeni servis.

 

Novi kontroler svakako neće revolucionarizirati igranje igara na sljedećoj Sonyjevoj konzoli, no radi se o korisnim inovacijama koje će mnogima uljepšati sate provedene uz kontroler.

 

Podsjećamo, PlayStation 4 predstavljen je javnosti krajem veljače a na tržištu će se pojaviti krajem ove godine.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije