http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

SURPRISE, SURPRISE!

Disney prava na Star Wars ustupio EA-u

swrc
Datum objave:
07.05.2013 07:01
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Nakon što je nedavno ugasio LucasArts, Disney je najavio da će razvoj Star Wars igara najvjerojatnije prepustiti vanjskim studijima. To se upravo i dogodilo a na novim Star Wars naslovima već rade BioWare, DICE i Visceral

Kada je krajem prošle godine Disney kupio LucasFilms i najavio snimanje nove filmske trilogije bilo je jasno da će doći do određenih promjena i po pitanju igara. Promjene su se pak dogodile relativno nedavno kada je Disney odlučio potpuno ugasiti LucasArts, legendarni studio zaslužan za brojne kultne naslove, ali i za one manje dobre u posljednjem desetljeću.

 

Tada je objavljeno da će se Star Wars igre i dalje producirati, ali izvan Disneyja. To se sada i službeno dogodilo. Naime, Disney je prava na produkciju Star Wars igara prepustio – EA-u. Podsjećamo, ta izdavačka kuća stoji iza Star Wars: The Old Republic, MMO-a koji se smatra žešćim podbačajem s obzirom da se radi o možda i najskupljem projektu u povijesti gaminga.

 

Disney je u cijeloj priči zadržao prava na produkciju Star Wars igara za mobilne platforme, društvene mreže i online igre.

 

Frank Gibeu, predsjednik EA, izjavio je da će na novim Star Wars projektima raditi Visceral (Dead Space franšize), DICE te očekivano – BioWare, studio zaslužan za već spomenuti The Old Republic MMO ali i remek djelo 'Knights of the Old Republic'. Naravno, svi nadolazeći SW projekti biti će temeljeni na novom Frostbite 3 engineu koji će po prvi puta biti prezentiran kroz nadolazeći Battlefield 4.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije