http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

POTUKAO PRETHODNIKA

Veliki komercijalni uspjeh Metro: Last Lighta

Metro-Last-Light
Datum objave:
03.06.2013 11:10
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Unatoč prvotnim informacijama da prodaja Last Lighta ide znatno lošije od prodaje originala, komercijalni uspjeh nove igre u Metro franšizi zapravo je višestruko veći od uspjeha originala

Prije tjedan dana pojavile su se informacije o prodaji Metro: Last Lighta u Velikoj Britaniji koje nisu bile nimalo dobre. Naime, igra se tamo prodala u tek nekoliko desetaka tisuća primjeraka što je značajnije manje od broja prodanih primjeraka Metroa 2033. S obzirom da se na tržištu Velike Britanije često reflektira i svjetski uspjeh neke igre, većina je jednostavno pretpostavila da je igra generalno financijski podbacila unatoč zaista dobrim kritikama i dojmovima.

 

Preko bare pak sasvim druga situacija. Naime, Metro: Last Light se u prvih tjedan dana prodao u više primjeraka nego što se Metro 2033 prodao sve do danas. Tome je zasigurno pridonjela i prisutnost igre na PlayStation 3 platformi dok je Metro 2033 bio prisutan samo na PC i Xbox 360 platformama.

 

Našu video recenziju ovog fantastičnog ukrajinskog FPS-a možete još jednom pogledati ovdje;

 

 

Podsjećamo, u prošlotjednoj temi tjedna pozabavili smo se i fenomenom gaminga s istoka Europe u kojoj značajni udio ima upravo i Metro franšiza koja svoje korijene vuče iz Ukrajine.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije