http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

FRANŠIZA 'na hlađenju'

Trenutno u razvoju nije ni jedna Dead Space igra

ds3
Datum objave:
17.06.2013 11:01
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Jedna od najslavnijih modernih franšiza trenutno je na hlađenju i to zbog prodaje manje od očekivanja EA

Dead Space 3 na tržištu se pojavio u veljači ove godine i naišao na miješane kritike i dojmove. Igra je u prvih mjesec dana prodana u 26% manje primjeraka no Dead Space 2 i tada su krenule glasine da je EA odlučio ugasiti franšizu te raspustiti Visceral Games studio.

 

Na sreću, to se nije dogodilo, što sada znamo i službeno. Naime, Patrick Söderlund, predsjednik EA Gamesa na E3-u je za Eurogamer izjavio da je zaista obustavljen razvoj Dead Spacea 4, no, franšiza još uvijek nije otpisana.

 

'Ne bih rekao da je franšiza potpuno obustavljena. Dead Space ostaje brand koji nam je vrlo drag i na kojemu je radio vrlo strastveni tim ljudi.' – objasnio je Söderlund i nastavio – 'Radi li Visceral trenutno na Dead Space igri? Ne. Rade na nečemu drugome što je iznimno uzbudljivo. Morate gledati iz te perspektive – je li bolje staviti ih na četvrti nastavak neke franšize ili na novi projekt oko kojega postoji veliki entuzijazam i uzbuđenje?'

 

Podsjećamo, izlazak Dead Spacea 3 bio je popraćen i povećom kontroverzom s obzirom da se već prvoga dana moglo kupiti čak 11 DLC sadržaja za igru koji su ukupno stajali gotovo više od same igre. Razvoj igre bio je u problemima zbog toga što je EA u posljednji trenutak odlučio implementirati i mikro-transakcije zbog čega je Visceral primjerice morao izbaciti sve vrste streljiva i zamijeniti jednim, univerzalnim streljivom.

 

EA je nekoliko mjeseci po izlasku igre istaknuo da igra nije zadovoljila njihova komercijalna očekivanja a to je pet milijuna prodanih primjeraka.

 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije