http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

Totalni rat

Total War: Rome 2

total-war-rome-ii-oboi
Datum objave:
18.06.2013 13:50
Autor: Karlo Šoltić
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Jedan od najuspješnijih RTS serijala dobiva svoj novi nastavak

Total War je serijal turn-based strateških igara koji je svoj put započeo 2000. godine izlaskom Shogun: Total War igre koja je odmah postigla veliki uspjeh kod publike, ali i kod kritike. Nakon njega redom izlaze Medieval: Total War, Rome: Total War, Medieval II: Total War, Empire: Total War, Napoleon: Total War te Total War: Shogun 2 koji je posljednji izašao 2011. godine. Svaki od nastavaka ostvario je veliki uspjeh kod kritike što dovoljno svjedoči o kvaliteti serijala.


Total War: Rome 2 nastavak je igri iz 2004. godine, Rome: Total War. Kao i svoj prethodnik Total War: Rome 2 smješten je u klasično doba s fokusom na Rimsku Republiku te dopušta igračima da se prošire u Rimsko Carstvo ako to žele.

 


Ranije Total War igre bile su fokusirane na bitku; imali ste relativno laku kampanju koje vodi u niz bitaka te naravno imate svoju vojsku koju navigirate po ogromnoj mapi. Ranije igre imale su prilično linearnu kampanju, ali kroz godine i taj dio igre se promijenio. 'Ovo je najveća mapa koju smo napravili' ističe dizajner kampanje Dominique Starr.


Igra će imati 172 regije koje će nadalje biti podijeljene u 57 provincija. Provincije su grupe od četiri regije, a svaka regija unutar provincije će se moći odvojeno osvojiti. Ako igrač osvoji cijelu provinciju može donositi edikte na provincijskoj razini što će utjecati na generalnu sreću stanovništva i vojnu proizvodnju. Umjesto individualnih sela i resursa na mapi će se naći glavni gradovi regija koji će imati istu svrhu. Provincije će također imati glavne gradove koji će biti zaštićeni zidinama za razliku od regionalnih centara. Mapa više nije samo način ulaska u bitku – igrači će morati upravljati gradovima i diplomacijom te će čak biti u mogućnosti spletkariti i izvršavati ubojstva. 'U Shogunu 2 predstavili smo sistem dilema. Sad su te dileme prerasle u nasumične događaje koje mogu prouzročiti komplikacije za igrača kako vrijeme odmiče' ističe Starr.

 


U prvoj igri, Rome: Total War, vojnici su bili kopije, svi su izgledali identično, no novi engine korišten u Total War: Rome 2 omogućio je developerima da vojnicima pruže osjećaje i osobnosti. Warscape Engine omogućit će igračima da fokusiraju svakog vojnika posebno na bojnom polju koje će često imati više tisuća sudionika. Creative Assembly rekao je da su htjeli dodati ljudski stranu vojnicima te će tako oni reagirati kada im drug pogine, a časnici će davati herojske govore prije bitaka ne bi li nadahnuli svoje vojnike i izvojevali pobjedu.


Svaki vojnik, pukovnija i legija imaju popis bonusa baziranih na treningu, moralu i situaciji te se oni konstantno mijenjaju kako bitka odmiče. Vjeran tradiciji ostalih nastavaka Total War serijala i u ovom ćete kontrolirati svaki aspekt bitke. Mornarica će također imati veliku ulogu u bitkama te će igrači po prvi puta moći voditi kombinaciju pomorske i kopnene bitke, a bit će i u mogućnosti zauzimati obalne gradove. Prilikom ulaska u morsku regiju koju kontrolira neprijatelj automatski ćete pokrenuti pomorsku bitku.

 

 


Total War: Rome 2 imat će 117 frakcija, svaka s različitim jedinicama i namjerama. Osam frakcija bit će igrivo odmah po izlasku igre, a dodatne će doći kao besplatan ili plaćen DLC. Osam igrivih frakcija podijeljeno je u tri kulturalne grupe: grčko-rimske, barbarske i istočne. Naravno, svaka od njih ima svoje jake i slabe strane – neke će prednjačiti u bitkama dok će se druge bolje snalaziti u diplomaciji i trgovini. Rimska Republika, Kartaga, Makedonija, Egipat, Parthia, Iceni, Arverni i Suebi će biti dostupni za igru odmah kod izlaska.


Na kraju, developeri su nadodali da iako konzole imaju mnogo sličnosti s PC-om, malo je vjerojatno da ćemo popularni RTS serijal vidjeti na konzolama u skorije vrijeme. 'Moramo se pobrinuti da prebacivanje na konzole ne bude kompromis. Ako ikad pronađemo tajnu formulu, onda ćete vidjeti Total War i na konzolama'.

 

 

Total War: Rome 2 razvija isti studio koji je radio na svim Total War igrama, Creative Assembly, a izdavač je Sega. Koristi ranije spomenuti Warscape Engine. Izlazak igre zacrtan je za 3. rujna ove godine, samo na PC-u.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije