http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

skandali ne jenjavaju

Mala Microsoftova PC prijevara

xbox one pc
Datum objave:
19.06.2013 11:18
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Ne prođe gotovo ni dan a da iz Microsofta ne stigne pokoja nova vijest koja okupira novinare i gamere diljem svijeta. Ova je pak specifična po tome što očigledno dokazuje da Xbox One još ni približno nije spreman za tržište, ali i da Microsoft nema baš nikakvih problema s - laganjem

Već u nekoliko navrata pisali smo o tome kako je prošla Microsoftova prezentacija Xbox One konzole na E3-u. Nije to bila nimalo loša demonstracija iako ju je Sony bez ikakvih problema nadmašio najavama da vam za funkcioniranje konzole neće trebati internet i da će se igre moći posuđivati i preprodavati bez gotovo ikakvih restrikcija.O svemu je više i detaljnije pisao Damir Rukavina u našoj temi tjedna.

 

Microsoft je u sklopu svoje prezentacije demonstrirao i nekoliko nadolazećih naslova koji su u razvoju za Xbox One – neki od njih su i ekskluzive. Prva sporna stvar koja se pojavila na platnu tijekom prezentacije gameplaya iz Battlefielda 4 bio je simbol za 'Backspace', tipku koju, naravno, nema ni jedna konzola. Ma je li to Microsoft igru upravo prezentirao na PC-u?!

 

 

Nedugo nakon toga na Twitteru se pojavila i poput požara proširila fotografija koja pokazuje nešto zaista nevjerojatno. Naime, jedan od posjetitelja E3-a odlučio je na Microsoftovom štandu isprobati konzolu tj. jednu od igara u razvoju. Nakon nekoliko minuta igranja ekran se zacrnio a nakon toga pojavio se desktop – Windowsa 7.

 

Da stvar bude bolja (ili gora, hm?!) stvar su odmah išli ispraviti zaposlenici Microsofta koji su odlučili riješiti problem i tako otkrili kučište PC-a koji se nalazio u ormariću ispod televizora na kojemu se gejmalo.

 

 

U redu, pomisliti će mnogi, ovo su možda prototipi konzole u kojima se jednostavno nalazi hardver koji će biti dijelom nadolazeće konzole.

 

Internet zajednici nije trebalo mnogo da zaključi o kakvom se PC-u otprilike radi. Pod njegovim pokrovom nalazi se  Intel Core i7-3820 te jedna od grafičkih kartica iz nVidijine serije GTX 700 – najvjerojatnije GTX 770. Radi se o high-end računalu koje ima nemjerljivo bolji hardver nego onaj koji se nalazi u Xbox One konzoli.

 

U Xbox One konzoli biti će grafička kartica iz AMD-a, a cijeli sustav funkcionirati će na Windows 8 OS-u. Računala na kojima su igrači 'mogli iskusiti Xbox One' tako nije imao baš nikakve veze s konzolom koja će se kasnije ove godine pojaviti diljem svijeta, ali ne i u Hrvatskoj.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije